Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sai Wereld

"Nederlandse handelaren lijken laat in het seizoen alsnog uien te hebben gevonden"

Na hoge verwachtingen is de uienmarkt op dit moment wat traag, volgens Sam Vasala van Sai World. Sam exporteert Tasmanische uien naar markten over de hele wereld onder het merk Perfecta. "De grootte en kwaliteit van onze uien zijn erg goed, zoals verwacht, en de opslagmogelijkheden zijn uitstekend. We hebben nog ongeveer twee maanden oogst te gaan."

"De markt zag er veelbelovend uit, maar het lijkt erop dat de Nederlandse handelaren laat in hun seizoen uien hebben gevonden en deze tegen een lage prijs op de Europese en Britse markten hebben gebracht. Dit zal geen invloed hebben op de supermarktcontracten, aangezien die altijd nieuwe seizoensuien willen, maar handelaren zijn wat voorzichtiger met het betalen van hogere prijzen, zelfs als de kwaliteit beter is."

Aziatische markt
"In Azië begint de Maleisische markt op te leven, maar Indonesië heeft de quota voor Australische uien nog niet vrijgegeven, wat betekent dat 120 containers in de wacht staan voor die markt," zei Sam.

"Nieuw-Zeelandse uien zijn nu ook op de Aziatische markt tegen lagere prijzen. We verwachten dat de Aziatische markt over ongeveer een maand zal aantrekken, wanneer alle oude Europese voorraad is verkocht. Het vasteland van Australië heeft dit seizoen ook goede volumes gehad, maar nogmaals, zodra die in Azië op zijn, zal het verbeteren. We zijn erg positief over de komende maanden en hebben het geluk dat onze uien zulke goede opslagmogelijkheden hebben, waardoor we ondanks de langere verzendtijden een goede kwaliteit bij aankomst kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Sam Vasala
Sai World Pty Ltd
Tel: +61 (07) 5641 2217
Mob: +61470406579
[email protected]
www.saiworld.com.au

Publicatiedatum: