Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE importeert Indiase uien tegen laag tarief ten koste van telers

Handelaren in India hebben discrepanties gemeld in de prijsstelling van naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) geƫxporteerde uien, waarbij een significant verschil wordt benadrukt tussen de inkoopprijs van Indiase telers en de retailprijs in de VAE. Ondanks internationaal hoge prijzen zijn Indiase uien tegen lagere tarieven aan importeurs in de VAE verkocht, wat aanzienlijke winsten mogelijk maakt ten koste van Indiase telers.

Deze situatie doet zich voor te midden van India's exportverbod, ingevoerd in december 2023 wegens een binnenlands tekort, waarbij een eerdere exportheffing van 40% de stijgende lokale prijzen niet wist te stabiliseren. Desalniettemin faciliteerde India de export van 14.400 ton uien naar de VAE, als reactie op diplomatieke betrokkenheid, naast toewijzingen aan andere landen zoals Bangladesh, Bhutan, Bahrein en Mauritius. De wereldwijde uienmarkt heeft prijsstijgingen ervaren, deels te wijten aan exportbeperkingen van andere landen zoals Pakistan en Egypte, terwijl Indiase exporten tegen opmerkelijk lagere tarieven werden

Bron: hindustantimes.com

Publicatiedatum: