Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosuien spelen hoofdrol in Zuid-Koreaanse politiek

In de aanloop naar de verkiezingen van de nationale assemblee in Zuid-Korea heeft een recent supermarktbezoek van president Yoon Suk Yeol voor controverse gezorgd. Met de bedoeling empathie te tonen voor de financiële worstelingen van gezinnen, merkte Yoon op dat de prijs van bosuien, 875 won (€ 0,60) per bos, "redelijk" was.

Deze groente, een basisproduct in de Koreaanse keuken, is een krachtig symbool geworden van de publieke frustratie over de inflatie in de vierde grootste economie van Azië. Critici benadrukken dat de lage prijs het resultaat is van tijdelijke overheidssteun en extra supermarktkortingen, terwijl de werkelijke kostprijs aanzienlijk hoger ligt, rond de 3.000-4.000 won (€ 2,05 - € 2,73). Dit incident draagt bij aan de perceptie dat Yoons verbondenheid met de zorgen van gewone burgers tekortschiet. Het dreigt ook de ambitie van de Volkspartij om een meerderheid in de assemblee te behalen te beïnvloeden, te midden van stijgende steun voor kleinere partijen en reeds lage positieve cijfers voor Yoons partij. De verkiezing wordt gezien als een cruciale tussentijdse beoordeling van Yoons leiderschap.

Bron: theguardian.com
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: