Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telersprijs daalt in Oriental Mindoro

Een functionaris van het ministerie van Landbouw (DA) heeft bevestigd dat de telersprijs van uien in Oriental Mindoro is gedaald als gevolg van een overschot. Arnel de Mesa, een woordvoerder van het DA, meldde dat de prijs is gezakt tot P25 tot P33 per kilo, terwijl deze eerder tussen P45 en P55 lag. Het overschot wordt toegeschreven aan een toename van 40% in uienteeltgebieden, niet alleen in Mindoro, maar ook in Centraal- en Noord-Luzon.

Om de boeren te ondersteunen, faciliteren de regionale kantoren van het ministerie van Landbouw (DA) connecties tussen boeren en de Food Terminal Inc. voor opslagoplossingen. Bovendien is er recentelijk een koelopslagfaciliteit ingehuldigd in de stad Bulalacao. Volgens de monitoring van het DA heeft de landbouwsector in de provincie P770 miljoen aan schade geleden door El Niño. De huidige winkelprijzen voor lokale uien variëren van P60 tot P120 per kilo, terwijl geïmporteerde uien tussen P80 en P100 worden verkocht.

[P10 = €0,17]

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: