Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienveiling in Nashik hervat na 14 dagen protest

Na een onderbreking van 14 dagen zijn de uienveilingen weer begonnen in 13 Landbouwproducten Marktcomités (APMC) in het Indiase district Nashik, waaronder de belangrijke groothandelsmarkt van Lasalgaon. Deze onderbreking werd veroorzaakt door een protest van handelaren tegen het inhouden van weeg- en arbeidskosten op de inkomsten van telers, ten gunste van het Head Loaders Board. Tijdens de heropening werden in de ochtendsessie 16.000 partijen uien van 100 kg aangeboden, met een gemiddelde prijs van ₹1.500 (€ 16,93) per 100 kg. Ondanks de hervatting ondervinden sommige gebieden nog steeds moeilijkheden bij het heropstarten van de handel in landbouwproducten.

Het geschil begon toen de Mathadi Samgar Mandal kennisgevingen uitgaf voor het innen van achterstallige heffingen bij handelaren, wat resulteerde in een juridisch uitstel dat door de vakbond werd verkregen. Na aanzienlijke zakelijke verliezen als gevolg van de stopzetting van de veiling, werd besloten om weeg- en arbeidskosten te schrappen. "De beslissing van 15 APMCs om de veiling te stoppen veroorzaakte enorme zakelijke verliezen gedurende de laatste 14 dagen. De bijeenkomst onder leiding van verzamelaar Jalaj Sharma leidde niet tot een vriendelijke oplossing, aangezien hij voorstelde om de weeg- en arbeidskosten te verminderen. Later, tijdens de bijeenkomst van de marktcomitédirecteuren van Lasalgaon op donderdag, werd besloten om de veiling te hervatten door de Mathadi-kosten te verlagen. Hierdoor werden de markten vanaf vrijdag heropend," legde Narendra Pradane, secretaris van Lasalgaon APMC, uit. Vervolgens werden 550 voertuigen met uien geveild, met prijzen variërend van ₹1.000 tot ₹3.000 (€ 11,28 tot € 33,86) per 100 kg, waarbij 40 handelaren deelnamen. Desalniettemin verzette een deel van de handelaren zich tegen de verlaging van de heffing door zich te onthouden van de veiling.

Bron: hindustantimes.com

Publicatiedatum: