Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw expertisecentrum voor productoptimalisatie op Brightlands Campus

Vanaf april 2024 opent Brightlands NovaBite op Brightlands Campus Greenport Venlo een expertisecentrum met een allesomvattend pakket: van smaakonderzoek, productonderzoek en in-company paneltrainingen tot deskundigheid op het gebied van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Dit wordt gevoed met de nieuwste kennis uit de wetenschap, vanuit de samenwerking met Universiteit Maastricht.

De faciliteit is gevestigd in de zijvleugel van de Innovatoren op de Brightlands Campus Greenport Venlo. "Het bevat de nieuwste voorzieningen op het gebied van sensorisch onderzoek, waaronder sensory booths waar smaaktesten uitgevoerd kunnen worden, een ruimte voor focusgroepen met observatieruimte en een demokeuken waar gekookt kan worden met nieuwe, innovatieve producten en ingrediënten. Brightlands NovaBite beschikt over een eigen consumentenpanel met uiteenlopende achtergronden en
persoonskenmerken voor het testen van producten en/of concepten. Daarnaast geeft Brightlands NovaBite ook workshops en masterclasses die variëren van smaak tot smaakbeleving, voedings- en gezondheidsclaims tot duurzaamheidsclaims."

Volgens Ingrid Vermeer, CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo, is Brightlands NovaBite een zeer waardevolle toevoeging aan de activiteiten op de campus, zijn bewoners én de regio. "Brightlands NovaBite is een prachtig nieuw centrum dat bijdraagt aan het versnellen van de ontwikkeling én het succesvol op de markt brengen van verbeterde, gezondere en duurzamere voedingsproducten en -concepten."

Brightlands NovaBite neemt de activiteiten van het eerdere Test, Taste & Concept Center van Brightlands over en werkt samen met het Laboratory for Behavioural Gastronomy en Food Claims Centre Venlo van Universiteit Maastricht en met partners Normec Foodcare en BASF Vegetable Seeds. Deze nieuwe faciliteit wordt ten deel gefinancierd vanuit de 2e tranche van de Regio Deal Noord-Limburg. De partners die dit project mogelijk maken zijn: Rijksoverheid, Provincie Limburg en Gezondste Regio Noord-Limburg.

Voor meer informatie:
Normec Foodcare
Balkweg 3
5232 BT 's-Hertogenbosch
+31 (0)88 848 20 20
www.normecfoodcare.com

Publicatiedatum: