Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marcel van Raaij nieuwe secretaris/directeur Ctgb

Marcel van Raaij wordt per 15 juni 2024 benoemd als secretaris/directeur van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), zo meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het Ctgb is verantwoordelijk voor het beoordelen ván en besluiten óver aanvragen voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. De belangrijkste taak van het Ctgb is om deze middelen op een kwalitatief hoog niveau en op een deskundige en wetenschappelijk verantwoorde wijze te beoordelen binnen de kaders van Europese en nationale wet- en regelgeving. De beoordelingen en adviezen zijn onafhankelijk en transparant. Daarnaast adviseert het Ctgb de verantwoordelijke ministers over het al of niet goedkeuren van werkzame stoffen in de Europese Unie en draagt bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van wet- en regelgeving en beleid in Nederland en in Europa.

Als directeur is Marcel verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het Ctgb als geheel in zowel nationale als internationale context op korte en lange termijn. Als secretaris is hij de 'linking-pin' tussen het secretariaat (de werkorganisatie van het Ctgb) en het college.

In zijn voorlaatste functie was Marcel waarnemend directeur Europees, Internationaal & Agro economisch beleid (LNV/EIA). Ook was hij als programmadirecteur verantwoordelijk voor het stelsel Keuren en Toezicht bij de NVWA. Daarvoor bekleedde Marcel verschillende leidinggevende posities bij het RIVM en VWS, onder andere als directeur Milieu en veiligheid en directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie. Ook is hij hoofd van het Centrum voor Stoffen en Integrale Risicoschatting geweest. Daarnaast heeft Marcel als programmadirecteur COVID-19 vaccinatie leidinggegeven aan de uitvoering en coördinatie van het COVID-19 vaccinatieprogramma. Marcel is bioloog en gepromoveerd in dierfysiologie.

Rob van Lint, voorzitter College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden: "Met Marcel krijgt het Ctgb een ervaren directeur die over relevante kennis van het brede werkterrein van het Ctgb beschikt en het nationale en Europese speelveld goed kent. In zijn rol als secretaris van het college zal hij de verbinding tussen de werkorganisatie van het Ctgb en het college goed kunnen maken. Ik zie uit naar een goede samenwerking met hem."

Marcel van Raaij: "Ik kijk ernaar uit om samen met het team en het college het Ctgb verder te brengen richting de toekomst. Naast het afleveren van beoordelingen met hoge wetenschappelijke kwaliteit, speelt het werk van het Ctgb zich ook af in een veld van uiteenlopende belangen en maatschappelijke discussies. Dat vraagt iets van een organisatie en het contact met de stakeholders. Daar lever ik graag een bijdrage aan en kijk uit naar een fijne samenwerking."

Dit is geen benoeming op een ABD-functie, maar deze is wel tot stand gekomen met een procedure vergelijkbaar met die voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het Ctgb en het ministerie van LNV ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Publicatiedatum: