Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse consumenten kiezen voor alternatieven nu rode uienprijzen de pan uit rijzen

In Kenia heeft de prijs van rode uien een hoogte bereikt van Sh200 (€ 1,44) per kilogram, wat ertoe leidt dat consumenten alternatieve opties zoals bosuien, witte uien of prei overwegen om binnen hun budget te blijven. De stijging van de prijzen van rode uien wordt veroorzaakt door diverse factoren, waaronder ongunstige weersomstandigheden, een verminderde aanvoer als gevolg van logistieke problemen, met name met betrekking tot import uit Egypte en Tanzania, en toenemende transportkosten.

Deze situatie heeft een aanzienlijke impact op consumenten gehad, waardoor zij zich gedwongen voelen om naar kosteneffectievere alternatieven uit te kijken. "Rode uien zijn momenteel moeilijk verkrijgbaar. Als je ze al kunt vinden, zijn ze kleiner en erg duur. Daarom kiezen mensen voor witte uien, omdat die groter zijn en een kilo slechts Sh150 (€ 1,08) kost. Prei is ook goedkoper dan rode uien. We verkopen ze voor Sh100 (€ 0,72)," verklaarde een verkoper op de City Park Markt in Nairobi's Parklands.

Bron: businessdailyafrica.com

Publicatiedatum: