Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Breesnee

"Ik verwacht dat het uienseizoen als een nachtkaars uitgaat"

Tholen - De dalende uienprijzen ten spijt, tot een opleving van de export leidt het momenteel nog niet. Jan Breesnee van het gelijknamige sorteer- en pakstation uit Achthuizen heeft de hoop voor dit seizoen dan ook al opgegeven. "Ik verwacht dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat."

"We zijn met z'n allen met te hooggespannen verwachtingen gestart, dat is nu wel duidelijk. De markt blijft nu onder druk staan. Op dit moment ligt het prijsniveau rond de 20 cent voor de middelsortering en rond de 25 cent voor de grove, maar je ziet de beursnoteringen nog met de week zakken. En de slechte partijen trekken de goede mee naar beneden", vertelt Breesnee.

"We blijven evengoed nog wel aan het draaien, maar wild is het niet. Je ziet dat de bureau-exporteurs de handel met deze markt een beetje laten lopen en de exporterende pakstations pakken nu elke order. Maar er zullen ook collega's zijn die hun wonden moeten likken, want er moeten nog genoeg te duur gekochte uien opgehaald worden."

"En wat er precies aan uien overblijft, dat moet blijken. Daar zullen goede en slechte uien tussen zitten. Nog een paar weken en dan doen we een grote strik om het seizoen en gaan we ons opmaken voor het nieuwe seizoen. Dan weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen, dat is het mooie van de uienmarkt", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Breesnee Uien bv
Galatheseweg 24-26
3256 LE Achthuizen
Tel: 0187-651686
[email protected]