Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienveiling hervat in 5 van de 15 APMC's in district Nashik

In het Nashik-district zijn de uienveilingen weer van start gegaan in 5 van de 15 Agricultural Produce Market Committees (APMC's), namelijk Lasalgaon, Vinchur, Niphad, Nampur en Nashik. Dit werd mogelijk gemaakt door de deelname van nieuwe handelaren. APMC Lasalgaon zag de toetreding van zo'n 30 nieuwe uienhandelaren, wat resulteerde in de veiling van bijna 480 ton uien. De gemiddelde groothandelsprijs bereikte daarbij Rs 1.350 (€ 15,20) per 100 kg.

Tegelijkertijd hebben leden van de Nashik District Onion Traders Association (NDOTA) deelgenomen aan uienveilingen op privémarkten op 10 tot 12 locaties binnen het district. Hier wordt dagelijks ongeveer 5.000 ton uien geveild tegen een gemiddelde prijs van Rs 1.400 (€ 15,77) per 100 kg.

Echter, sinds 4 april zijn de veilingen bij de overige APMC's gestaakt vanwege een besluit van handelaren om geen weeg- en arbeidskosten meer van boeren af te trekken. Dit heeft geleid tot een geschil met de Nashik District Mathadi Workers Union (NDMWU) over de betaling van een heffing van 34% op deze kosten.

Ondanks deze uitdagingen hebben uienhandelaren aangegeven bereid te zijn om deel te nemen aan APMC-veilingen zonder deze kosten van boeren af te trekken. Pimpalgaon APMC, een grote uienmarkt, heeft zijn handelaren opgedragen om de veilingen vanaf 22 april te hervatten onder dezelfde voorwaarden. Dit gebeurt met het begrip dat zij zullen voldoen aan de richtlijnen van de staatsregering na de periode van de gedragscode.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: