Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vierpersoonshuishouden gebruikt een voetbalveld aan landbouwgrond per jaar"

Ezrah Bakker heeft in samenwerking met de BD-Vereniging voor het jubileummagazine (100 jaar biodynamische landbouw) een tekening laten maken die de impact zichtbaar maakt van wat een gezin met twee kinderen elk jaar aan landbouwoppervlak gebruikt.

Een Nederlander gebruikt gemiddeld een vijfde hectare landbouwgrond per jaar, volgens het Planbureau voor de Leefomgeving. Dat is een voetbalveld voor een gezinshuishouden met vier personen. Van die grond ligt driekwart in het buitenland.

Een gemiddelde consument die overstapt op biologische zuivel, financiert dagelijks al ruim één vierkante meter schone en levendige landbouwgrond. Voor Nederland zou dit enorm helpen om de schrikbarende achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en om het stikstofprobleem op te lossen. Bij biologische zuivel wordt de stikstofbelasting per hectare weidegrond ruimschoots gehalveerd, aldus Wagenings onderzoek. ook is er geen tropisch bos voor gekapt, omdat er geen soja uit Brazilië als veevoer gebruikt wordt. Bij biodynamische bedrijven, die aanzienlijk extensiever werken dan biologisch, is de positieve impact nog groter.

Voor meer informatie:
Ezrah Bakker
Economische Zaken en Zo
[email protected]
www.economischezakenenzo.nl

Publicatiedatum: