Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3 miljoen euro subsidie voor innovatieve samenwerkingsprojecten landbouw

Vanaf 5 juni is het mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen voor samenwerkingsprojecten gericht op innovatie in de landbouw. Er is in totaal 3 miljoen euro beschikbaar. 43% van dit bedrag wordt gefinancierd vanuit Europa, 57% wordt betaald door de provincie Noord-Holland.

Het gaat om de subsidieregeling 'samenwerking voor innovatie' in het kader van het Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Deze regeling komt voort uit het Nationaal Strategisch Plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (NSP-GLB).

Innovatieve samenwerkingsprojecten
De regeling is voor samenwerkingsprojecten waarbij minimaal één landbouwer betrokken is. Andere partners zijn bijvoorbeeld kennisinstellingen, ontwikkelaars en agrarisch adviseurs. Het project moet gericht zijn op thema's zoals:

  • Duurzame verdienmodellen
  • Het vergroten van marktgerichtheid en het concurrentievermogen
  • Aanpassingen aan klimaatverandering
  • Efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en vermindering van voedselverspilling

Het gaat vooral om het ontwikkelen, toetsen en verfijnen van innovaties en het verbreden van kennis. De provincie wil met deze openstelling bijdragen aan doelen van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) en de Voedselvisie 2020-2030.

Vervolg
De ingediende projecten worden na sluiting van de regeling beoordeeld en gerangschikt door een onafhankelijke adviescommissie. Geselecteerde projecten worden onderdeel van het Europese EIP-netwerk. Hierdoor kunnen projecten van elkaars kennis en ervaring profiteren.

Bron: Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: