Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witte uienexport uit Gujarat leidt tot ontevredenheid in Maharashtra

De recente goedkeuring van de Indiase regering aan Gujarat om witte uien te exporteren heeft geleid tot ontevredenheid onder uientelers in Maharashtra, vooral in Nashik. Deze telers worden momenteel geconfronteerd met uitdagingen zoals lage marktprijzen en een verbod op de export van uien. Sinds december 2023 heeft het exportverbod geleid tot aanzienlijke financiële verliezen voor de uientelers in Maharashtra, waardoor ze gedwongen zijn om hun producten tegen lagere prijzen te verkopen. Op de APMC-markten van Nashik ligt de gemiddelde verkoopprijs voor uien per 100 kg tussen Rs 1.100 en 1.300 (€ 12,29 - € 14,53), een prijs die telers ontoereikend vinden.

Het besluit om Gujarat toe te staan 2000 ton witte uien te exporteren heeft de problemen voor de telers in Maharashtra alleen maar groter gemaakt. Dit besluit van het ministerie van Handel, Directoraat Generaal Buitenlandse Handel, is scherp bekritiseerd door de voorzitter van de Maharashtra State Onion Farmer Association, Bharat Dighole. Hij bestempelde het als een oneerlijke zet tegen telers uit Maharashtra, met als argument dat het hun marktprijzen internationaal nog verder zou verlagen. Maharashtra staat bekend om zijn teelt van rode uien, waarbij Nashik een belangrijk teeltgebied is.

Bron: lokmattimes.com

Publicatiedatum: