Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel beter seizoen voor Egyptische knoflook

"De sterke vraag naar Egyptische droge knoflook zorgt voor een veelbelovend seizoen, beter dan vorig jaar", zegt Ahmed Adel, CEO van de Egyptische knoflookexporteur Global Veg Egy. "Dit jaar was het knoflookareaal zeer beperkt in vergelijking met het vorige seizoen. Echter, ons bedrijf is blijven telen in dezelfde gebieden als vorig jaar, en daardoor zijn we ervan overtuigd dat we aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen. De vraag van onze klanten is dit seizoen sterker dan ooit tevoren, dus het is een geluk dat het seizoen dit jaar iets eerder is begonnen."

"Voor de droge knoflook had ook de verse knoflook dit jaar een succesvol seizoen, hoewel er voor zowel verse als droge knoflook uitdagingen waren met transport", legt Adel uit. "Tot nu toe hebben we een veelbelovend seizoen gehad met zowel verse witte als paarse knoflook, dankzij een goede oogst. We hebben dit jaar echter veel problemen ondervonden met verzending, van de hoge kosten voor luchtvracht tot problemen met grote vertragingen bij het zeevervoer. Maar alles bij elkaar zijn we blij met het seizoen."

De vraag was zo sterk, dat Adel knoflook moest versturen die nog niet volledig gedroogd was, op verzoek van de klanten: "Normaal gesproken zouden we alleen 100 procent gedroogde knoflook willen verzenden, maar veel van onze klanten wilden niet wachten. Om hen tegemoet te komen, begonnen we met verpakken toen de knoflook slechts voor 50 procent gedroogd was. Dit jaar zijn de prijzen voor droge knoflook duur, vergelijkbaar met de prijzen voor verse knoflook, vanwege de beperkte volumes van een goede oogst. Met dit in gedachten verwacht ik dit jaar sterke concurrentie van de Chinese knoflook, aangezien hun prijzen dit seizoen vrij goedkoop zijn."

Met zo'n veelbelovende start van het seizoen hoopt Adel dat zijn bedrijf dit seizoen nieuwe markten kan bereiken met zijn droge knoflook. "We hebben al programma's met onze klanten en we zouden graag nieuwe markten willen openen, zoals de Dominicaanse Republiek, Litouwen, Canada en nog enkele andere landen. Momenteel leveren we al aan Europa, Australië, de VS en Taiwan. Omdat we zowel aan retailers als groothandels leveren, hebben onze klanten altijd hoge normen als het gaat om kwaliteit, verpakking en de benodigde certificaten, zoals GlobalGAP, GRASP en Sedex."

"Dit jaar is het mijn doel om ons klasse I-seizoen te verlengen tot half augustus, net als vorig jaar, dus we hebben voldoende volumes opgeslagen voor onze programma's, aangezien we de knoflook zelf opslaan en drogen, om zeker te zijn van de kwaliteit," concludeert Adel.

Voor meer informatie:
Ahmed Adel
Global Veg Egy
Tel: ‪+201126684494
[email protected]
www.globalvegy.com

Publicatiedatum: