Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse knoflookteler wil met nieuwe machines aandeel op Europese markt vergroten

"Een nieuw knoflookseizoen brengt nieuwe kansen met zich mee, en om deze kansen te benutten zijn er investeringen gedaan", zegt Kerem Tümen, exportmanager het Turkse Tumen Tarim. "Wij willen ons knoflookareaal in Turkije uitbreiden. Om dit te bereiken, hebben we dit seizoen nieuwe plant- en oogstmachines uit Europa gekocht. Deze investering stelt ons in staat om de teelt en oogst in meer gebieden uit te breiden. De oogst van onze knoflook is begonnen op 1 mei en zal 30 dagen duren. De gedroogde knoflook zal half juni klaar zijn."

Tümen is ervan overtuigd dat deze investeringen zijn bedrijf zullen helpen om zijn marktaandeel op de Europese markt te vergroten. "Naast het uitbreiden van de knoflookteeltgebieden, willen we onze aanwezigheid op de Europese markt vergroten door knoflook van hoge kwaliteit te leveren. Met onze nieuwe plant- en oogstmachines zijn we er zeker van dat we zowel de kwantiteit als de kwaliteit van onze teelt kunnen verhogen. Deze investering past in ons streven om te voldoen aan de groeiende vraag naar knoflook, zowel nationaal als internationaal. We zijn ook van plan om een nieuwe verpakkingsmachine aan te schaffen."

"Naast het exporteren van een grotere verscheidenheid aan producten, is het bereiken van geheel nieuwe markten ook een doel binnen ons bedrijf. We onderzoeken voortdurend mogelijkheden om ons productassortiment te diversifiëren en uit te breiden naar nieuwe markten. Onze decennialange ervaring in de groente- en fruitsector heeft ons de kennis en expertise gegeven om ons aan te passen aan veranderende markttrends en consumentenvoorkeuren. We blijven ons inzetten om wereldwijd verse, voedzame en smaakvolle producten aan onze klanten te leveren. Wat betreft onze exportbestemmingen richten we ons voornamelijk op landen op het Europese continent. In het komende seizoen willen we ons marktaandeel in Europa vergroten en continu exporteren naar zowel Noord- als Zuid-Amerika."

Het knoflookseizoen van vorig jaar was enigszins teleurstellend vanwege het weer. Tümen hoopt dat deze problemen dit jaar achterwege blijven, waardoor het een veelbelovend seizoen wordt. "Hoewel het totale areaal voor dit jaar vergelijkbaar is met vorig jaar, wordt verwacht dat gunstige weersomstandigheden zullen resulteren in een hogere opbrengst en knoflookbollen van grotere maten in vergelijking met vorig jaar. Dat jaar veroorzaakte zware regenval aanzienlijke schade aan knoflookvelden tijdens het oogstseizoen. We hopen dat dat ons dit jaar bespaard zal worden. Onze verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn dat de vraag zal aanhouden, wat zal leiden tot een continue export. Het is cruciaal voor de erkenning van Turkse knoflook om goed gevestigd te zijn onder alle kopers van knoflook, omdat naar mijn indruk Turkse knoflook een superieure smaak en aroma heeft," concludeert hij.

Voor meer informatie:
Kerem B. Tümen
Tumen Tarim
Tel :+90 3244 540 088
Mobiel: +90 5325 936 970
[email protected]

Publicatiedatum: