Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische uien vervangen Marokkaanse op West-Afrikaanse markt

Sinds maart 2023 heeft Marokko, geconfronteerd met een moeilijk droogteseizoen, de export van uien naar West-Afrika verboden. Een zegen voor Egyptische exporteurs, die terrein hebben gewonnen en het gat in deze markt hebben opgevuld.

Mohamed Anwar, CEO van Mudga: "We hebben de afgelopen twee seizoenen een opmerkelijke toename gezien in de vraag naar rode uien vanuit West-Afrikaanse landen. Onze export is met 200% gestegen naar landen als Mauritanië, Senegal, Guinee Conakry, Gabon en andere landen in de regio."

"Dit komt door het verbod op uienexport door Marokko, maar ook door de trage aanvoer vanuit Europa. Wij hebben op onze beurt geluk, want het Egyptische verbod op uienexport eindigde begin april."

Terwijl de internationale uienmarkt wordt onderbroken door exportverboden in verschillende delen van de wereld en een algemene daling van de teelt, worden Egyptische uien bijna overal geëxporteerd. "Onze traditionele grote markten behouden een solide vraag. Dit is het geval in Europa, met name Nederland en Engeland, en in de Golfstaten. Naast deze markten zien we dit seizoen een groot potentieel in Noord-Amerika en Afrika."

De handel met Oost-Azië wordt echter zwaar getroffen door de crisis in de Rode Zee en de daaruit voortvloeiende hoge vrachtkosten vertragen de export van uien, aldus Anwar.

Volgens bronnen in de sector is de Egyptische oogst van uien - alle variëteiten samen - dit seizoen overvloedig en bedraagt ongeveer 1,8 miljoen ton. Een derde is bestemd voor de export. Dit heeft geleid tot lagere prijzen, ondanks de sterke vraag, concludeert Anwar.

Voor meer informatie:
Mohamed Anwar
Mudga
Tel: +20 106 469 2010
[email protected]
www.mudga.com

Publicatiedatum: