Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Uireka-onderzoek naar bestrijding van insecten

In 2024 zet de Uireka-insectenwerkgroep vooral in op de bonenvlieg en trips. Er worden vier veldproeven uitgevoerd die gericht zijn op de bonenvlieg en eventuele effecten op de uienvlieg. In twee proeven wordt gekeken naar de effecten van de timing van teeltmaatregelen, zoals de relatie tussen zaaibedbereiding en zaai en wat dat betekent voor bonenvliegaantasting. Dat hier een relatie tussen bestaat, is bekend uit de literatuur, maar hoe belangrijk deze is, wordt nu dus onderzocht, zo meldt Uireka.

In twee andere proeven wordt gekeken naar middelen om de bonenvlieg te bestrijden. Dat wordt gedaan met middelen die nu al op de markt zijn én met middelen die binnenkort op de markt komen. Verder worden dit jaar de metingen in de irrigatieproeven op de Rusthoeve herhaald. Dat geldt ook voor de metingen die betrekking hebben op de relatie van trips in het gewas en hoeveel trips er gevangen worden op een vangplaat. Deze resultaten gaan bijdragen aan een beter begrip van het verloop van de tripspopulatie, zodat maatregelen gerichter ingezet kunnen gaan worden.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: