Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ruim helft van akkerbouwers kampt met opbrengstderving door weersextremen"

Veel akkerbouwers onderschrijven de gevolgen van klimaatverandering. 61 procent heeft opbrengstderving door toenemende weersextremen, blijkt uit onderzoek van Nieuwe Oogst onder meer dan vijfhonderd akkerbouwers, zo meldt het medium.

Akkerbouwers worstelen met twee uitersten: ruim 65 procent ziet wateroverlast als risico nummer 1, gevolgd door droogte met 59 procent. Het toont aan hoe grillig het veranderende weer is. 74 procent neemt dan ook al maatregelen tegen weersextremen. Het gaat vooral om draineren (69 procent), beregenen (60 procent) en kilveren (50 procent). Daarnaast kiest 40 procent voor een andere grondbewerking. Lees hier meer.

Ook dit jaar hebben de telers veel last van de nattigheid. Zo blijkt ook uit een reportage van NOS. Daarin gingen zij in gesprek met teler Henk uit het Groningse Zuidbroek. De gevallen regen heeft nu al gevolgen voor de oogst van het najaar, stelt hij. Bekijk hier het item.

Publicatiedatum: