Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe editie te groot financieel risico

"Biobeurs in deze opzet niet het juiste platform voor de biologische sector"

Tholen - Afgelopen maandag werd bekend dat er geen Biobeurs komt in 2025. De beursorganisatie gaf aan dat het huidige concept van een beurs met kennisdeling niet langer levensvatbaar is. Paulien Hoftijzer, projectleider Biobeurs, vertelt dat dit hét moment is om te heroriënteren. "We willen als biologische sector meer naar buiten treden en daar is de Biobeurs in deze opzet niet het juiste platform voor. We hoorden tijdens het afgelopen evenement geluiden dat er behoefte is aan een nieuwe opzet. Er waren zoveel twijfels bij iedereen. En dan is het financiële risico te groot om toch aan de slag te gaan met een nieuwe editie."

Niet alleen de gestegen kosten en dalende opbrengsten wegen mee in de beslissing, benadrukt Paulien. "Het kennisprogramma is heel tijds- en kostenintensief en we zien dat mensen daar niet zozeer voor willen betalen. Ook de noodgedwongen verandering van locatie speelt mee, de beurs vond natuurlijk altijd in het noorden van het land plaats en nu in Den Bosch."

De opening van de Biobeurs 2024

Corona heeft volgens Paulien ook zeker niet meegeholpen. "Bedrijven maken steeds meer gebruik van social media en geven hun marketingbudget aan andere zaken uit. Dat helpt een beurs gewoon niet." De komende tijd zal gebruikt worden om met de achterban en huidige partners te overleggen over de toekomst. "We horen het graag wanneer mensen ideeën of suggesties hebben", besluit Paulien.

Voor meer informatie:
Paulien Hoftijzer
Bionext
[email protected]
www.bionext.nl