Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ KW 20

"Oostenrijks uienseizoen in volle gang en wortelseizoen loopt ten einde"

Terwijl de verkoop van consumptieaardappelen volgens de LKÖ voor de oogst van 2023 langzaam ten einde loopt, begon het vroege aardappelseizoen in de eerste deelstaten eind vorige week. Verwacht wordt dat de resterende voorraden van de oogst van vorig jaar zoals gepland tegen het einde van volgende week zullen worden verkocht via binnenlandse retailers. Er zullen geen verdere prijswijzigingen zijn. Dit aanbod zal verder worden aangevuld met import uit Duitsland en Frankrijk. In Burgenland en Stiermarken zijn vorige week de eerste primeuraardappelen voor de retail geoogst. De af te zetten hoeveelheden zijn nog redelijk beheersbaar, maar de opbrengsten per hectare zijn veelbelovend. De warme dagtemperaturen in de voorgaande weken zorgden voor een goede knolgroei. In de vroege gebieden van Neder-Oostenrijk, zoals Marchfeld, staat de eerste oogst voor de retail gepland voor komend weekend. Hier zijn er meldingen van goede oogsten, hoewel de knolgroei in sommige gevallen sterk verschilt. Prijzen worden momenteel nauwelijks genoteerd. Maar gezien het krappe aanbod zullen de prijzen waarschijnlijk hoger liggen dan vorig jaar.

Afzet op het rechte stuk
Het Oostenrijkse uienseizoen 2023/24 bevindt zich in de laatste rechte lijn. Het aanbod is nu beheersbaar, terwijl de binnenlandse vraag stabiel blijft. De export heeft onlangs ook een lichte impuls gekregen. De sorteer- en sorteringsinspanningen blijven toenemen naarmate de opslagperiode vordert. Er was geen verandering in de producentenprijzen vergeleken met de vorige week. De prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kisten, bleven aan het begin van de week op 33 - 38 euro/100 kg.

Resterende voorraden voor binnenlandse LEH
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt was vorige week stabiel en rustig. Steeds meer leveranciers hebben hun afzet afgerond. De resterende voorraden zijn grotendeels bestemd voor de binnenlandse retail en zullen de komende twee weken tegen stabiele voorwaarden op de markt worden gebracht. Er zijn nauwelijks nog vrije goederen. De producentenprijzen zijn niet veranderd ten opzichte van vorige week. De producentenprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af helling afhankelijk van de kwaliteit, bedroegen aan het begin van de week 60 - 65 euro/100 kg.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: