Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nationale Parken bedreiging voor landbouwgrond"

Minister van der Wal heeft de beleidsregel voor Nationale Parken gepubliceerd. Dit is een richtlijn voor de vormgeving van de Nationale Parken in Nederland. De richtlijn vormt een bedreiging voor de landbouw, door beperkingen die aan het gebruik van landbouwgrond worden opgelegd, zonder dat daar enige compensatie voor in het vooruitzicht wordt gesteld, stelt een teleurgesteld LTO in een reactie.

LTO mist met name de samenhang tussen natuur, economie en samenleving in het voorstel. Er zijn bijvoorbeeld geen kwaliteitseisen opgenomen wat betreft het ondernemersklimaat, waardoor voorbij wordt gegaan aan het belang van ondernemers in de landbouw, aldus de belangenbehartiger.

Edwin Michiels, portefeuillehouder Natuur, Klimaat en Energie bij LTO: "Het is zeer teleurstellend dat de beleidsregel onverkort is gepubliceerd. In onze zienswijze hebben wij ervoor gewaarschuwd dat de landbouw door deze beleidsregel wordt geconfronteerd met onrealistische kwaliteitseisen van nieuwe natuur. Bovendien wordt de beleidsregel ingezet als een ruimtelijk instrument met als risico dat (bepaalde typen) landbouw worden verdrongen. En dit, terwijl op geen enkele wijze een compensatie voor het geleden verdienvermogen wordt genoemd."

Lees hier de volledige reactie van LTO op de beleidsregel en bekijk hier de beleidsregel voor Nationale Parken.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: