Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Door exportheffing zijn Indiase uienprijzen hoger dan die van uien uit andere landen

"Naburige landen zijn volledig afhankelijk van Indiase uien"

Ondanks de extra exportheffing op uien uit India, is de vraag naar uien nog steeds vrij goed, zegt Sagar Tikyani, eigenaar van de Indiase uienexporteur Dilip Agro: "De Indiase uienexport is beïnvloed door de 40% exportheffing op FOB, opgelegd door de Indiase overheid. Ondanks deze heffing blijft de vraag in nabijgelegen landen sterk, omdat zij volledig afhankelijk zijn van Indiase uien. Hierdoor heeft de handel minder last van de opgelegde heffing."

Door de extra exportheffing zijn de prijzen voor Indiase uien hoger dan die van alternatieve origines, zoals Pakistaanse uien. Volgens Tikyani onderscheiden de Indiase uien zich echter nog steeds op de markt. "De prijzen schommelen op dit moment rond de 550 US dollar FOB, wat niet concurrerend is in vergelijking met andere landen zoals Pakistan, die hun uien aanbieden voor ongeveer 300-320 USD FOB. Gelukkig hebben Indiase uien hun eigen unieke kwaliteit, die niet te evenaren is door alle concurrerende markten om ons heen."

Volgens Tikyani wordt verwacht dat de totale uienoogst dit seizoen iets lager zal zijn: "Als we naar de volumes kijken, zeggen de onderzoeken dat er dit jaar een daling van ongeveer 10 tot 15 procent in de oogst wordt verwacht. Dit betekent dat het interessant wordt om te zien wat ons te wachten staat, nu we het einde van het seizoen voor de roze uienrassen naderen in oktober. Wat de kwaliteit betreft, stuurt ons bedrijf topkwaliteit naar onze internationale kopers. En de vracht komt zoals verwacht in goede staat aan in de havens van bestemming."

"We richten ons dit jaar op een volume van 250 containers, wat op dit moment haalbaar lijkt. Het is echter nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen, omdat we nog een heel jaar voor de boeg hebben. Momenteel verschepen we onze uien naar landen als Sri Lanka en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit jaar wil ons bedrijf meer uien exporteren naar landen aan de Golf, zoals Saoedi-Arabië en Oman. We kijken uit naar een geweldig jaar", besluit Tikyani optimistisch.

Voor meer informatie:
Sagar Tikyani
Dilip Agro
Tel: +91 704 584 2844
[email protected]
https://www.dilipagro.com

Publicatiedatum: