Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Als je denkt dat je het weet, zit je er in de uienhandel vaak naast"

Tholen - Bij Franje Onions is het verpakken van de uien een eind gebeurd. "De vraag is helemaal stilgevallen", constateert Jan Franje. "Het is al met al weer een zeer bijzonder seizoen geweest. De verwachtingen waren torenhoog en iedereen dacht de waarheid in pacht te hebben, maar je ziet nu ook weer dat niemand het echt weet. Sterker nog, als je een keer denkt dat je het weet, dan zit je er vaak naast. En dat is nu ook weer net de charme van de hele uienhandel."

"We zien nu wel de nodige kwaliteitsproblemen zich opdoen in de uien. Zelf hebben we net wat betere partijen binnengekregen, maar nu valt de vraag net weg. Het kan bijna niet anders of er moeten dit jaar nog uien overblijven. Er moeten nog heel wat uien weg en de afzetmogelijkheden zijn beperkt. Landen als Spanje en Italiƫ hebben alweer nieuwe oogst en Oost-Europa krijgt volop Egyptische uien aangeleverd", vertelt Jan.

"Bovendien is het groeiseizoen weer zeer uitdagend. We dachten allemaal een overvloed aan nieuwe uien te krijgen, maar het lijkt wel of heel het land - en ook de omliggende landen - zwaar geraakt zijn door de regen. Eigenlijk zijn er vanaf november al problemen geweest. Eerst was het noorden van het land nog relatief droog, maar daar is deze week ook weer een enorme bak water gevallen. Wel moet ik zeggen dat het weer buitengewoon groeizaam is, alles wat er staat, groeit ook goed. Maar wat onder water staat, is wel problematisch."

Franje investeerde dit seizoen in een tweetal Quality Graders en een Divider van Flikweert Vision. "Tot nu toe ben ik er zeer tevreden over. Dankzij deze machines kunnen we een uiterst nauwkeurige kwaliteitssortering realiseren die aansluit bij de wensen van onze klanten. Maar we willen blijven verbeteren. Daarom gaan we volgende week opnieuw aanpassingen doen, onder meer aan de wind shifting boven de Divider, zodat het product nog beter zichtbaar wordt."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
+31 (0)113 501658
[email protected]
www.franjeonions.nl