Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mojtaba Shakori, Fruity Garden:

"Na Taiwan en de VS willen we de Armeense knoflook introduceren op de West-Europese markt"

Tholen - Van verschillende origines arriveert er knoflook op de Europese markt, maar Armenië is als herkomstland nog niet al te bekend. Als het aan knoflookproducent Fruity Garden ligt, komt daar snel verandering in. Het bedrijf, gevestigd in de Armeense hoofdstad Jerevan, is nu hoofdzakelijk gericht op de knoflookexport naar Taiwan en de VS, maar wil ook graag de West-Europese markt gaan bevoorraden.

"Dit jaar zijn we gestart met de export van onze Violet knoflook naar Europa", vertelt Mojtaba Shakori, die gedurende het seizoen tussen Armenië en België pendelt. "Je kunt onze knoflook het beste vergelijken met de meer getinte Franse en Spaanse knoflook. Onze opbrengst is dit jaar weliswaar iets lager, maar we verwachten geen tekorten. Bovendien is de knoflook van uitstekende kwaliteit. Onze knoflook heeft bovendien een hoog allicinegehalte", vertelt Mojtoba.

Fruit Garden heeft de knoflook beschikbaar in de maatsorteringen 50, 55 en 60 mm. Het bedrijf stuurt exporteert de knoflook naar België, vanwaar het ook de andere Europese markten kan bedienen. In eerste instantie wil Fruity Garden zich richten op de afzet richting de Europese groothandels. "We kunnen de droge knoflook binnen twee weken in Europa hebben. Ook kleinverpakkingen met twee, drie of vijf bollen behoren tot de mogelijkheden."

Voor meer informatie:
Mojtaba Shakori
Fruity Garden
Tel / whatsapp: +374 555 18090 / +32465992249
[email protected]