Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veertien nieuwe aardappelkeurmeesters beëdigd

Veertien nieuwe aardappelkeurmeesters legden op Internationale Aardappeldag, donderdag 30 mei, de eed af. BO Akkerbouw zorgde voor deze beëdiging. De beëdiging is onderdeel van de procedure die zorgt voor een onafhankelijke en kwalitatief goede keuring van consumptie- en industrieaardappelen.

De veertien nieuwe keurmeesters werden op deze bijzondere dag beëdigd. André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw: "Keurmeesters spelen een belangrijke rol in de keten. De aardappelprijs wordt mede bepaald door de kwaliteit van de aardappelen. Op verzoek van de aardappelsector zorgen we ervoor dat gekwalificeerde mensen de keuring uitvoeren en hiervoor een eed of belofte afleggen."

Objectieve keuring van aardappelen
De beëdiging is een officieel moment. Voordat de nieuwe keurmeesters beëdigd worden, wordt gecheckt of alle benodigde certificaten behaald zijn en voldaan is aan de gestelde eisen. Tijdens de beëdiging leggen de keurmeesters een eed of belofte af. "Belangrijk, want alleen met de juiste kennis, het stellen van eisen en objectiviteit behouden we een kwaliteitskeuring", aldus Dick Hylkema, directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Tijdens de beëdiging ging hij in op de kracht van de Nederlandse aardappelsector en de cruciale rol van de keurmeester.

Jong en oud waren aanwezig tijdens de beëdiging. Franks Smits werkt al vanaf 1992 bij Agristo. In verschillende functies en nu als keurmeester. Smits: "De beëdiging geeft waarde aan de functie. Dat is goed want je bent dagelijks bezig met wat iemand verdient." Daan Jonas van PotatoNext was met zijn zeventien jaar de jongste keurmeester die beëdigd werd. "Ik heb eerst stage gelopen bij PotatoNext en werk vanaf september als keurmeester. Een hele eer om nu al beëdigd te worden."

De complete lijst met beëdigde keurmeesters en de procedure staan op de website van BO Akkerbouw: Keurmeesters aardappelen.

Publicatiedatum: