Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Positieve reacties uit de sector

B-Mox proefveld: Duidelijke verschillen in de opkomst

\Om de verschillen in weggroei tussen BC en B-Mox behandeld zaad aan te tonen heeft De Groot en Slot uienteler Jorg Buth uit Dirksland gevraagd om een proef aan te leggen. In zijn perceel Hyfive primed B-Mox heeft hij in een aantal bedden twee rijen met BC uienzaad gezaaid.

Het perceel is 1 mei gezaaid, vanaf dat moment hebben we de ontwikkeling intensief opgevolgd en vastgelegd. Bij kieming van het zaad waren de verschillen al snel te zien. Ook bij opkomst zagen we duidelijk dat B-Mox een veel snellere en egale ontwikkeling had. Zo'n snelle en egale ontwikkeling is wenselijk om snel door de kritieke fase te groeien waarin bonen- en uienvlieg de meeste schade kunnen aanrichten. Ook kan door een snelle egale opkomst het moment van herbicide toepassen beter worden bepaald.

Jorg Buth uit Dirksland is drie jaar geleden overgestapt op geprimed uienzaad. Wij vroegen hem waarom hij dit jaar B-Mox zaad heeft besteld: "Geen twijfel meer, ik gebruik altijd primed B-Mox® voor een snellere kieming en een mooie gelijkmatige opkomst van de uien."

Sander Dekker teeltspecialist bij CAV Agrotheek: "Door zaaiuien te primen met B-Mox zien we in dit koude natte voorjaar een snellere opkomst waardoor onkruidbestrijding met contactmiddelen toch nét weer makkelijker en beter uit te voeren is".

De B-Mox technologie voor uienzaad is met ingang van seizoen 2023-2024 geïntroduceerd. Het is een verbeterde priming gecombineerd met een optimale coating. Meer dan vijf jaar lang hebben Bejo en De Groot en Slot verschillende technieken getest voorafgaand aan de introductie.


Tom Langenberg (De Groot en Slot): "In de meerjarige proeven met B-Mox heb ik een succesvol resultaat gezien. Op de proefvelden hebben we verschillende technologieën met elkaar vergeleken en tijdens de onafhankelijke zichtbeoordelingen kwam B-Moxiedere keer weer positief naar voren."

Ook Jacky Dieleman van Landbouwbedrijf Dieleman uit Philippine is enthousiast: "Hadden ze bij De Groot en Slot toch gelijk met hun nieuwe priming, ze groeien als een speer!".

Bron: De Groot en Slot

Voor meer informatie zie onze pagina: Primed B-Mox®

Publicatiedatum: