Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijs groothandel stijgt in Nashik

De gemiddelde groothandelsprijs van uien in Nashik, India, is binnen een week met ongeveer 25% gestegen. Deze prijsaanpassing, van 1.750 tot 2.200 Rs (€ 19,41 tot € 24,41) per 100 kg, wordt toegeschreven aan een verminderd aanbod en de hervatting van de export.

Rapporten wijzen op een daling van de aanvoer van uien in de 15 APMC's (Agricultural Produce Market Committees) van Nashik, van 10.000 ton naar 7.500 ton per dag. Handelaren suggereren dat de verwachting van een mogelijke verlaging van de uitvoerrechten na de Lok Sabha verkiezingsuitslag op 4 juni ertoe heeft geleid dat telers hun uien achterhouden.

Bovendien heeft de opheffing van het exportverbod verzendingen mogelijk gemaakt naar landen als Sri Lanka, Bangladesh en Maleisië, waar de afgelopen 15 dagen ongeveer 1.500 containers zijn geëxporteerd. Deze opleving van de exportactiviteit heeft de vraag licht gestimuleerd en de gemiddelde groothandelsprijzen beïnvloed. Manoj Jain, een plaatselijke handelaar en exporteur van uien, merkte op dat het verminderde aanbod tegen de achtergrond van de toegenomen vraag heeft bijgedragen aan de prijsstijging op de markten van Nashik in de afgelopen week, waarbij Pimpalgaon APMC een opmerkelijke gemiddelde prijs van Rs 2.200 (€ 24,41) per 100 kg rapporteerde.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: