Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afschaffing exportheffing op uien uit Karnataka veroorzaakt onrust in Maharashtra

Het besluit van de federale regering om de 40% exportheffing op de roze uienvariëteit uit Karnataka te schrappen, heeft geleid tot ontevredenheid onder uientelers in Maharashtra. Deze telers eisen nu ook de afschaffing van de exportheffing op uien uit Maharashtra en vragen om de opheffing van de minimumexportprijs voor uien.

In een protestdemonstratie verstoorden uientelers en activisten van de Shiv Sena (UBT) de uienveiling op een particuliere markt in Lasalgaon, in het district Nashik. Bharat Dighole, voorzitter van de Maharashtra State Onion Growers' Association, bekritiseerde de staatsspecifieke vrijstelling van de regering en pleitte voor een uniforme afschaffing van de exportheffing op uien. Hij wees op de ruime uienoogst van dit jaar en waarschuwde voor negatieve gevolgen voor telers als de beperkingen blijven bestaan. Uienteler Nivrutti Nyaharkar sprak van aanzienlijke financiële verliezen als gevolg van verschillende door de overheid opgelegde beperkingen en benadrukte het onvermogen om de teeltkosten te dekken als gevolg van het exportverbod in de afgelopen maanden.

Daarnaast uitte de minister van Maharashtra en NCP-leider Chhagan Bhujbal zijn bezorgdheid over de oneerlijke behandeling van de uientelers in Maharashtra. Hij is van plan om de kwestie te bespreken met de leiders van de deelstaat en te pleiten voor een alomvattende afschaffing van de exportheffing op uien.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: