Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Bovengemiddelde uienmarkt verwacht voor rest van zomer

Het aanbod van uien in de VS bevindt zich in een overgangsperiode. "New Mexico begint deze week met het opstarten van het volledige volume en Zuid-Californië/de Imperial Valley is deze week ook aan het afronden," zegt John Harris van Paradigm Fresh.

Ondertussen is Centraal-Californië ook begonnen met de oogst en over twee weken zou het volledige volume verscheept moeten worden. Al met al is het aanbod voldoende om aan de huidige vraag naar uien te voldoen.

Ondanks de rustige periode in de sector van de afgelopen en huidige week, blijft het aantal verschepingen rond de 400 ladingen per dag liggen, wat gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. (Het gemiddelde voor de VS is ongeveer 425 ladingen per dag) "Er is niet veel aan de hand. Er is normale handel maar geen extra handel," zegt Harris, eraan toevoegend dat consumenten druk blijven uitoefenen op hun supermarkten. Niettemin, hoewel uien dit jaar duurder zijn geworden, blijven ze nog steeds een relatief betaalbaar product voor consumenten en een veelgebruikt ingrediënt voor thuiskoks - iets waar consumenten steeds meer gebruik van maken gezien de hogere restaurantprijzen.

Hogere prijzen voor uien
De prijzen blijven hoog. "De prijzen van rode uien zijn nog steeds vrij hoog, terwijl de prijzen van witte en gele uien licht zijn gestegen ten opzichte van wat als gemiddeld wordt beschouwd voor een markt in juni," zegt Harris. Hij voegt eraan toe dat wanneer de uienprijzen weer dalen naar een meer verwacht, normaal niveau, ze nog steeds duurder zullen zijn dan in het verleden, gezien de gestegen inkoopkosten waarmee telers en verladers te maken hebben.

Voor de rest van de zomer wordt een bovengemiddelde markt verwacht. "Medium geel zal een krap item zijn tot we in juli komen. De prijs voor rood zal de komende weken wat afnemen, maar zal hoger blijven dan de normale marktomstandigheden," zegt Harris. "Ik verwacht dat de witte markt waar we ons nu in bevinden redelijk stabiel zal blijven tot eind juli. We zullen waarschijnlijk geen grote marktaanpassing zien tot de oogst voor de bewaring weer begint eind juli-begin augustus."

Hij voegt eraan toe dat er een redelijk goed aanbod zou moeten zijn voor de zomer. "Soms heeft Mexico invloed op de markt, afhankelijk van wat er vanuit bepaalde teeltgebieden in Mexico naar Nogales (Arizona) en El Paso (Texas) wordt gebracht. We hebben dit jaar ook veel minder Mexicaanse import dan vorig jaar, wat de markt hier de afgelopen zes maanden gunstig heeft beïnvloed," zegt Harris.

Voor meer informatie:
John Harris
Paradigm Fresh
Tel: +1 (970) 775.2049
[email protected]
www.paradigmfresh.com

Publicatiedatum: