Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Camara-upgrade voor QualityGrader

"Wij willen wereldwijd de kwaliteitssortering van aardappelen en uien volledig automatiseren"

Drie jaar geleden kwam Flikweert Vision met de QualityGrader op de markt. Deze QualityGrader bracht een revolutie op gang op het gebied van optisch sorteren. In sneltreinvaart koos de Nederlandse pootgoedsector voor de optische sorteermachines van Flikweert Vision. Terwijl het sorteren van pootgoed geautomatiseerd werd, gingen de ontwikkelingen bij Flikweert Vision volop door om ook uien te kunnen sorteren met deze technologie. Ook dat werd een succes, waardoor een groot gedeelte van de Nederlandse uienverwerkers inmiddels gebruikmaakt van de QualityGrader.

Camera-upgrade
Het nieuwste resultaat is een upgrademogelijkheid voor het aantal camera's en de computerkracht, waardoor de nauwkeurigheid flink is verhoogd en tegelijkertijd de capaciteit is toegenomen. "Het is onze ambitie om met de QualityGrader het handmatige sorteerwerk in aardappelen en uien voor 100% over te nemen. Met deze upgrade krijgt die ambitie concreet handen en voeten," zegt Martijn Flikweert, mede-eigenaar van Flikweert Vision.

"De camera upgrade wat een verdubbeling van het aantal camera's betekent, is daarin onmisbaar. Door de extra camera's wordt al het product door minimaal twee camera's vastgelegd. Dit heeft als voordeel dat defecten altijd goed in beeld komen, iets wat niet altijd het geval is als het product maar vanuit één aanzicht wordt vastgelegd. Een ander voordeel is dat het de aardappelen of uien met de upgrade geen vijf, maar minimaal tien keer wordt beoordeeld. De verdubbeling van het aantal camera's levert op die manier een significante verbetering van kwaliteitsbeoordeling."

Rekenkracht-upgrade zorgt voor verdubbelde capaciteit
Om de toegenomen data te kunnen verwerken, is er extra rekenkracht nodig. "Als losse module bieden we daarvoor een rekenkracht-upgrade aan. Door middel van deze rekenkracht-upgrade krijgt de QualityGrader zes keer zoveel rekenkracht. Hierdoor wordt meer dan een verdubbeling van de capaciteit bewerkstelligd en maakt het de QualityGrader klaar voor volgende ontwikkelingen in de software."

Doorontwikkeling
Deze upgrades breken de weg open voor de doorontwikkeling van de software. De volgende stap richting een volledig autonome kwaliteitssortering moet dan in die hoek gezocht worden, aldus Flikweert. "We hebben recent ons R&D-team fllink kunnen uitbreiden en verwachten dan ook echt meters te kunnen gaan maken. Onze ambitie is geen geheim: Wij willen wereldwijd de kwaliteitssortering van aardappelen en uien volledig automatiseren en zullen dan ook niet stoppen voordat dat doel bereikt is."

Eerste klantervaringen
De upgrades zijn uitvoerig getest en verschillende klanten werken al met de upgrades. Eén van deze klanten is Klaver Koeling in Kraggenburg. Jan Mussche van Klaver Koeling vertelt over zijn ervaring met de geüpdatete QualityGraders: "Door de duidelijk merkbare verbetering in nauwkeurigheid zijn we ervan overtuigd dat dit de stap is in het sorteren van aardappelen zonder menselijke arbeid. We zouden nooit meer terug willen naar conventioneel sorteren. Dit is de toekomst!"

De upgrades zijn beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe QualityGraders. Upgrades op bestaande machines zijn nu nog leverbaar voor het nieuwe sorteerseizoen. Op nieuwe machines is het optioneel verkrijgbaar en zijn er eveneens machines leverbaar tegen het nieuwe sorteerseizoen.

Voor meer informatie:
Ben Van Driel
Flikweert Vision
Mob: +31 6 39112415
[email protected]
www.fllikweertvision.nl

Publicatiedatum: