Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scania richt bedrijf op voor laadoplossingen

Om klanten te helpen bij de overgang naar elektrisch transport, kondigt Scania CV AB aan dat ze Erinion hebben gevormd, een nieuw bedrijf dat is gespecialiseerd in particuliere en semi-openbare oplaadoplossingen. Bij deze strategische stap worden 40.000 nieuwe oplaadpunten geïnstalleerd op klantlocaties en wordt het e-Mobility-aanbod van de Scania Group in het toekomstige transportecosysteem extra versterkt.

Het nieuwe bedrijf, Erinion, is opgericht door Scania om oplossingen te bieden voor het opladen bij depots en op bestemmingen, met als doel het versnellen van de acceptatie van elektrische trucks in overeenstemming met Scania's doel om de overgang naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren. De oplossingen van Erinion stellen klanten in staat om naadloos over te stappen op uitstootvrije wagenparken met premium uptime. Dit zal een belangrijke factor zijn bij het vervullen van Scania's verklaarde ambitie om te zorgen dat er tegen 2030 een verkoopvolume wordt bereikt van 50 procent voor elektrisch in Europa.

Opladen bij depots en op bestemmingen
Industriële onderzoeken suggereren dat het opladen bij depots de primaire energiebron zal zijn voor zowel korte als lange afstanden*. Als aanvulling op openbare laadnetwerken biedt opladen bij depots en op bestemmingen een speciale oplaadinfrastructuur bij het thuisdepot van de klant of andere vooraf gedefinieerde locaties. Dit heeft veel voordelen: voorspelbare oplaadschema's die zorgen voor volledig opgeladen vrachtwagens, verhoogde uptime en uiteindelijk maximale operationele efficiëntie en kostenbesparingen door voorspelbare en stabiele energiekosten die zijn afgestemd op de specifieke activiteiten van elke klant.

Door voorspelbare energiekosten en op maat gemaakte oplossingen te bieden voor de activiteiten van elke klant, maakt het opladen bij depots en op bestemmingen ook geoptimaliseerde oplaadvermogensniveaus en -schema's mogelijk, terwijl de levensduur van de accu en de algehele efficiëntie van voertuigen worden verbeterd. Omdat het opladen bij depots vaak plaatsvindt tijdens daluren, betekent dit ook lagere en meer gecontroleerde elektriciteitstarieven, terwijl het opladen op bestemmingen op opportunistische basis kan plaatsvinden op het moment dat een chauffeur rust of goederen aflevert.

Scania's onderzoek, dat is bevestigd door pilotprogramma's bij klanten, toont het potentieel voor aanzienlijke kostenbesparingen met de verbeterde oplaadoplossingen. Klanten hoeven waarschijnlijk maximaal 50% minder te investeren en kunnen een operationele besparing verwachten van maximaal 15.000 euro per vrachtwagen per jaar.

Op maat gemaakte oplossingen
Opladen bij depots wordt steeds geavanceerder. Het gaat verder dan het leveren van opladers, netaansluitingen en de installatie. Het nieuwe bedrijf zorgt dat de transportklanten van Scania kunnen profiteren van geavanceerde geïntegreerde software en hardware, evenals van operationele diensten en ondersteuning. De speciaal gebouwde en modulaire oplossingen kunnen worden aangeboden als een standaardmodel voor wederverkopers (met contante betalingen) of een hybride-flexibel prijsmodel waarmee klanten betalingen, financiële leases en doorlopende kosten voor service en onderhoud kunnen combineren.

In eerste instantie zal het nieuwe bedrijf beginnen met een marktaanwezigheid in Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Te zijner tijd volgt een wereldwijde uitrol. De merkonafhankelijke aanpak zorgt ervoor dat bedrijven van alle soorten, ongeacht het merk van het voertuig, kunnen profiteren van de oplaadinfrastructuur en operationele diensten van Erinion. In 2030 zullen naar verwachting 230.000 elektrische vrachtwagens op Europese wegen** rijden. Erinion is van plan om tot 2030 minimaal 40.000 oplaadpunten op klantlocaties te installeren om deze groei te ondersteunen.

"Met onze oplossing krijgen klanten gemoedsrust en kunnen ze zich concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl een gespecialiseerde oplaadeenheid zorgt voor de hardware, software, financiering en operationele diensten die nodig zijn om het opladen op schaal mogelijk te maken op basis van superieure kwaliteit en kostenefficiëntie", legt Jonas Hernlund, hoofd Energy and Infrastructure van de Scania Group, uit.

"Het transportsysteem zal worden geherdefinieerd bij de overgang. Ons nieuwe bedrijf voor oplaadoplossingen voor depots is een geweldig voorbeeld van een initiatief dat een belangrijke rol zal spelen voor onze klanten in het toekomstige transportecosysteem bij de overgang naar elektrisch transport", zegt Gustaf Sundell, Executive Vice President en hoofd Ventures and New Business, Scania Group

Publicatiedatum: