Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jamaicaanse regering stimuleert aardappelen- en uienteelt

De Jamaicaanse regering heeft plannen onthuld voor een aanzienlijke investering om de teelt van aardappelen en uien in het land te verbeteren. Minister Floyd Green van Landbouw benadrukte het belang van deze gewassen en wees op de rol die ze spelen in de ondersteuning van meer dan 70.000 telers en de werkgelegenheid voor meer dan 350.000 mensen. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de opbrengst van binnenlandse gewassen te verhogen en de voedselvoorziening van het land veilig te stellen.

Tijdens zijn toespraak op een landbouwbeurs in Santa Cruz, St.-Elizabeth, onthulde Green dat er 91 miljoen dollar is uitgetrokken voor de verbetering van de infrastructuur in de regio. Deze ontwikkeling is bedoeld om de toegang voor telers te verbeteren en zo de productiviteit en efficiƫntie van de land- en tuinbouw te verhogen. Negen gebieden in St.-Elizabeth zijn aangewezen voor deze gerichte ontwikkeling.

Green erkende ook de uitdagingen waarmee telers te maken hebben, zoals droogte en andere tegenslagen. Hij prees echter hun veerkracht, die heeft geleid tot een opleving van de uienteelt.

Bron: jamaica-star.com

Publicatiedatum: