Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Banditisme hindert Nigeriaanse uienteelt en -export

In Nigeria vormt de onveiligheid op het teeltbedrijf een grote uitdaging voor de uitbreiding van de teelt van uien, die momenteel wordt geschat op 2 miljoen ton per jaar. Op de wereldwijde uienmarkt zijn de prijzen gestegen als gevolg van verschillende factoren, waaronder exportverboden door grote telers zoals India en Egypte, waardoor Europese importeurs zich tot China wenden ondanks deze beperkingen en hun eigen verminderde teelt.

Victor Iyama, voorzitter van de Federation of Agricultural Commodity Association of Nigeria (FACAN), benadrukte de negatieve impact van onzekerheid op zowel de binnenlandse aanvoer van uien als hun export naar het buitenland. Hoewel Nigeria de zevende grootste producent van uien ter wereld is, speelt het geen rol op de internationale uienexportmarkt. Door toegenomen banditisme is de export van uien naar West-Afrikaanse landen aanzienlijk gedaald.

Aliyu Maitasamu Isah, de nationale voorzitter van de National Onion Producers Processors and Marketers Association of Nigeria (NOPPMAN), wees op het grote verschil in uienoogst tussen Nigeria en Ghana, waarbij Nigeria aanzienlijk meer teelt. Isah benadrukte echter dat de verwaarlozing van de sector door de overheid een belangrijke oorzaak is van de minimale aanwezigheid van Nigeria op de wereldwijde uienexportmarkt. Dit staat in contrast met Ghana, waar de uienteelt een cruciale rol speelt bij het genereren van nationale inkomsten.

Bron: thenationonlineng.net

Publicatiedatum: