Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rikjan Doff nieuwe verkoopadviseur uien bij Syngenta Seeds

Rikjan Doff is de nieuwe technisch verkoopadviseur voor uienzaad bij Syngenta Seeds. Daarmee krijgt Kees Jacobs er een collega bij die zich gaat toeleggen op de Noordelijke provincies. Rikjan is bekend met de uienteelt en brengt ook al de nodige verkoopervaring mee.

"Het stond al wel langer vast dat ik ook uien zou gaan, doen maar de ingangsdatum was nog niet bekend", vertelt Rikjan Doff aan het begin van het interview. Hij draait inmiddels al sinds begin 2024 mee bij Syngenta Seeds als technisch verkoopadviseur voor spruitkool. Begin juni was de start van de inwerkperiode voor zijn verkoopfunctie in de uien. Dat doet hij voor een flink deel in gezelschap van Syngenta uienveteraan Kees Jacobs. De eerste teamvergadering en een bezoek aan een uienproef zitten er inmiddels op.

Verkoopervaring
Rikjan is afkomstig van een akkerbouwbedrijf in Noord-Groningen waar nog niet zo lang geleden ook uien in het bouwplan zaten. "Op een gegeven moment pasten de uien qua planning niet meer naast onze hoofdteelt spruitkool. Maar ik kan prima zien of een ui gezond is of niet", lacht hij. Verkoopervaring deed Rikjan op in het tuincentrum van zijn moeder en tante; hij deed daar de in- en verkoop van plantgoed en verzorgde er de zelf gekweekte 1-jarige bloeiers. Met de groene vingers zit het dus wel goed, beaamt Rikjan. "Ik ben nu bezig om me verdiepen in het uienportfolio van Syngenta. De belangrijkste eigenschappen van onze rassen heb ik al wel tussen de oren zitten. En voor de praktische details en teeltervaringen kan ik terecht bij collega Kees Jacobs. Die heeft in zijn jaren bij Syngenta een schat aan kennis verzameld."

Goed voorbereid
Ook de bezoeken aan de zaaddistributeurs en de proefveldhouders zullen Rikjan en Kees in de beginperiode grotendeels samen doen. Op termijn krijgt Rikjan voor zijn verkooptaken de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Flevoland onder zijn hoede. En die contacten ziet hij met veel vertrouwen tegemoet. "Ik probeer altijd zo goed mogelijk voorbereid het gesprek in te gaan. Een goed begin is nu eenmaal het halve werk."

Voor meer informatie:
Syngenta Seeds
www.syngenta.com

Publicatiedatum: