Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Femke van ‘t Veer, Traveo:

“Jaarlijks hebben we een goede aanwas van jongere chauffeurs die nog het mooie van het vak zien”

Tholen - De corebusiness mag bij het Zeeuwse Traveo nog steeds agrarisch transport zijn, met name de losse stort van uien, de voorbije jaren legt dit familiebedrijf uit Oudelande, dat al bijna 100 jaar in het vak zit, zich ook steeds meer toe op het vervoer van pallets, koel- en vriesproducten en zeecontainers. "Met meer dan 40 auto's zijn we een betrouwbare logistieke partner in de Benelux, Duitsland en Frankrijk," aldus Femke van 't Veer in het vakblad Primeur.


Familie van't Veer

"We zijn een wat kleinere speler, wat tevens ook meteen onze kracht is. We willen ons graag onderscheiden door een goede service te leveren en het persoonlijke contact met zowel de klant als de teler te onderhouden. We houden de lijntjes kort en we kiezen er bewust voor om alleen met Nederlandse chauffeurs te werken," aldus Femke, die eraan toevoegt dat de uien niet alleen in Zeeland en de polders worden opgehaald, maar ook deels in Brabant en almaar meer in het hoge noorden. "We zitten nu bijna dagelijks in Groningen en Friesland."

Stukgoed naar Parijs en losse vracht terug
Ook Noord-Frankrijk is een gebied waar Traveo actief is. "Het komt vaak voor dat we stukgoedvracht doen richting Parijs en dan losse vracht terugladen met walking floors. In de agrarische sector kunnen we het gehele transport verzorgen, vanaf het land tot zeg maar de supermarkt. In principe kunnen we elk type vervoer oppakken," legt Femke uit. De distributie naar de supermarkten gebeurt hoofdzakelijk in Nederland en Belgiƫ.

Ook al zijn de ontwikkelingen op gebied van elektrisch rijden nog niet meteen een optie voor Traveo, Femke heeft dit voorjaar wel de Zero Emissie Truck Academy gevolgd over het onderwerp om wat basiskennis te vergaren over het elektrificeren van het wagenpark of over de mogelijkheid van rijden op waterstof. "Ik kwam er evenwel achter dat er in onze specifieke branche voor de eerstkomende jaren nog niet heel veel mogelijkheden zijn daaromtrent," stelt ze. "We rijden natuurlijk met zwaardere gewichten rond, wat toch nog wel een uitdaging is. Nu is het nog niet aan de orde, maar gezien het toekomstbeeld moeten we er zeker naar kijken."

Een bedrijf met heel wat jonge chauffeurs
Over die andere grote uitdaging waar veel bedrijven vandaag de dag tegen aanlopen, namelijk de beperkte beschikbaarheid van werknemers, maakt Femke zich niet te veel zorgen. "Over de jaren heen hebben wij gelukkig weinig verloop van chauffeurs gehad en jaarlijks hebben we een goede aanwas van ook jongere chauffeurs die nog het mooie van het vak zien," aldus het hoofd administratie die nu samen met haar broer druk in het traject zit om het bedrijf over te nemen van de ouders. "Wij zijn inmiddels al de vierde generatie," besluit Femke trots.

AGF-Primeur ook ontvangen? Voor 80 euro per jaar krijg je het vakblad maandelijks in je brievenbus

Voor meer informatie:
Femke van 't Veer
Traveo
Wildemanshoekseweg 7
4436 RT Oudelande
Tel: (0)6 128 28 096
[email protected]
www.traveo.nl