Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen op de Filipijnen blijven stabiel

Op de Filipijnen wordt verwacht dat de beschikbaarheid van uien de prijzen stabiel zal houden, met voldoende voorraden tot begin volgend jaar. Op 21 juni bedroeg de voorraad rode uien en sjalotten 161.973,73 ton, genoeg om gedurende 276 dagen te voldoen aan de dagelijkse nationale vraag van 585,52 ton. Deze voorraad, volledig afkomstig van lokale teelt na een importstop, zal naar verwachting volstaan tot 25 maart 2025. De minister van Landbouw, Francisco Tiu Laurel Jr., heeft het importverbod op uien verlengd tot het einde van deze maand.

De voorraad verse gele uien van 11.569,07 ton zal naar verwachting nog twee maanden meegaan, of tot 8 september. Als we de voorraden rode en gele uien en sjalotten combineren, heeft het land een totale voorraad voor 237 dagen, of tot 13 februari van het volgende jaar. De Filipijnen Chamber of Land- and Food Inc. (PCAFI) stelt een verdere verlenging van het importverbod voor rode uien voor, met het argument dat er voldoende voorraden zijn tot het volgende oogstseizoen, dat in februari begint en in maart een piek bereikt. PCAFI benadrukt de stabiele consumentenprijzen voor uien, waarbij rode uien tussen P80 en P150 per kilo en gele uien tussen P60 en P120 per kilo geprijsd zijn op de markten in Metro Manila.

De verwachting van het ministerie van Landbouw dat de uienoogst in de eerste helft van het jaar aanzienlijk zal zijn door de uitbreiding van de teeltgebieden en de hoge prijzen van vorig jaar, heeft bijgedragen aan de huidige voorraadniveaus. De strategie van het land om de import te beperken ten gunste van lokale teelt heeft eerder tot hoge retailprijzen geleid, maar is nu gericht op het stabiliseren van de markt met een ruim lokaal aanbod.

[P 10 = €0,16]

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: