Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen overwegen verlenging importstop voor uien

Het ministerie van Landbouw van de Filipijnen overweegt de huidige opschorting van de uienimport te verlengen tot na juli. Dit gebeurt om binnenlandse telers te beschermen tegen mogelijke prijsdalingen op de markt als gevolg van de toenemende teelt. Deze maatregel is bedoeld om te voorkomen dat de instroom van goedkopere geïmporteerde uien een negatief effect heeft op de binnenlandse prijzen.

Begin juli varieerde de prijs voor een kilo rode uien op de markten van Metro Manila tussen P80 en P150. De uienvoorraad van het land is naar verwachting voldoende voor ongeveer acht maanden, rekening houdend met een krimppercentage van 10% tot 20%, wat de werkelijke toereikendheidsperiode terugbrengt tot zeven tot acht maanden. De nationale voorraad omvat 161.973,73 ton rode uien en 11.569,07 ton gele uien. In het eerste kwartaal steeg de uienoogst met 36,8% op jaarbasis, waarbij de Filipijnse Statistiekautoriteit een toename van 40% van het uienareaal benadrukte. De mogelijke import van gele uien wordt overwogen vanwege de relatief kleinere voorraden, die naar schatting voldoende zijn voor ongeveer 2,5 tot drie maanden.

Daarnaast merkte De Mesa een piek in de tomatenprijzen op, die hij toeschreef aan de vertraagde oogstperioden.

[P 10 = €0,16]

Bron: bworldonline.com

Publicatiedatum: