Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen van aardappelen, tomaten en uien stijgen in India

In India zijn de retailprijzen voor belangrijke groenten zoals tomaat, ui en aardappel de afgelopen maand met 15% tot 58% gestegen. Desondanks heeft de regering van de Unie aangegeven dat deze verschuiving tijdelijk is en verwacht dat de prijzen zullen stabiliseren, behalve voor aardappelen. De groothandelsprijzen voor deze groenten zijn in dezelfde periode aanzienlijk gestegen: tomaten met 65,70%, uien met 35,36% en aardappelen met 17,57%.

Volgens de laatste gegevens bedroeg de nationale gemiddelde retailprijs voor tomaten ₹55,04 per kilo, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de ₹34,73 per kilo in de voorgaande maand. Deze stijging van 58,48% wordt gemonitord door de Price Monitoring Division van het Union Consumer Affairs Ministry. Ter vergelijking: vorig jaar was de prijs ₹67,57 per kilo. Eind juli en begin augustus 2023 stegen de tomatenprijzen in sommige regio's zelfs tot ₹250 per kilo.

[₹100 = €1,10]

Bron: thehindu.com

Publicatiedatum: