Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede resultaten derde seizoen praktijkproeven Nebulizer-Agro"

Servatech heeft praktijkproeven uitgevoerd met de Nebulizer-Agro. Het betreft veilige aardappelbewaring met de nieuwe kiemremmingsmiddelen 1.4Sight en Argos. Na de start van het praktijkprogramma in bewaarseizoen 2021-2022, maakt Servatech de resultaten van het 3e seizoen, 2023-2024, bekend. Gelijke deelnemers met totaal 7 bewaarplaatsen.

Belangrijkste resultaten

Betrouwbaarheid. De Nebulizer-Agro heeft inmiddels 3 seizoenen praktijkervaring.

  • Brandveiligheid. Het doorstroomsysteem is in de praktijk getest, en voorzien van dubbele beveiliging, met een laag en stabiel stroomverbruik van maximaal 2350W, 230V.
  • Multifunctionele werking, 1 machine voor beide belangrijke middelen, 1.4Sight® én Argos®.
  • Nagenoeg onderhoudsvrij, bij wisseling van middel eventueel doorblazen met perslucht.
  • Tijdens de werking geen kans op roetvorming of roetaanslag. Dus ook geen roetafval ! - Door innovatieve techniek geen overdruk in de bewaarruimte, de Nebulizer-Agro gebruikt alleen het zuivere middel, dus geen verliezen naar buiten van de kostbare middelen.

"Door deze 5 eigenschappen, is de Nebulizer-Agro de veiligste en meest efficiënte oplossing, voor toediening van de nieuwe generatie kiemremmers in de aardappelbewaring", zo meldt Servatech.

"Dankzij het slim gebruik van innovatieve techniek, stil en gebruiksvriendelijk in de praktijk. Temperatuur van toepassing is instelbaar van 0 - 300°C en een instelbare druk van 50 – 150 Bar. Zowel de temperatuur als drukbeveiliging is dubbel uitgevoerd voor een optimale veiligheid. Voldoende variatie in opbrengst door verschillende Nozzle's, te doseren tussen 5L en 33L per uur.

Door vergaande aanpassingen is een aanzienlijke besparing op het kostbare middel mogelijk. In onze praktijkproeven zijn de resultaten van de efficiënte werking aantoonbaar vastgesteld. Wanneer de bewaarplaats voldoet aan de gangbare eisen op het gebied van bouwkwaliteit en ventilatie-isolatie capaciteit, zijn er besparingen op het middel mogelijk tot wel 50%."

Vanwege het goede resultaat van deze praktijkproeven, is Servatech voor de volgende stappen op zoek naar een professionele partner/kandidaat voor een eventuele overname van het gehele concept.

Voor meer informatie:
Servatech
[email protected]
www.servatech.nl

Publicatiedatum: