Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van Meir:

"Een topoogst gaat het dit jaar sowieso niet worden"

Tholen - Oude uien worden er nog volop aangeboden, maar Van Meir zette twee maanden terug al een streep onder het oude uienseizoen. "We kregen toen de nodige rommel aangeboden en de goede uien lieten de boeren toen nog zitten. Wij hebben toen besloten te stoppen en tijd voor onderhoud en vakantie te nemen en weer te wachten op de nieuwe oogst. Daar heb ik ook absoluut geen spijt van. Je doet het tenslotte voor niemand goed in een dalende markt. Inmiddels kun je voor 1 cent oude uien laden. Dat zal hier en daar wel buikpijn geven, maar in mijn ogen zijn sommige boeren vergeten hun uien te verkopen", zegt Leon van Meir.

"Inmiddels is het nieuwe plantuienseizoen gestart en dat loopt redelijk goed. Prijzen liggen op een stabiel niveau, rond de 40-45 cent in de baal, naar gelang de maat. Het aanbod is nog beperkt en een topoogst zal het dit jaar ook zeker niet worden. Er zitten veel mindere percelen tussen. Daarom valt er dit seizoen niet een al te groot aanbod te verwachten, al blijft het altijd moeilijk om te voorspellen", vervolgt Leon. "Maar door de donkere dagen en de nattigheid liggen de opbrengsten gemiddeld een stuk lager. Sommige percelen zijn ook veel te laat geplant. Er zijn er bij waar ze met de ploeg naar toe kunnen, maar ongetwijfeld zijn er ook genoeg goede percelen tussen. Uiteindelijk bepaalt de vraag hoe het seizoen gaat verlopen. Nu is die prima, maar het gaat erom dat de vraag ook op niveau blijft als de schuren weer vol zitten."

Voor meer informatie:
Van Meir Onions & Potatoes
Boonhil 8
4651 VW Steenbergen
Tel: 0167 - 54 22 20
[email protected]
www.vanmeir.nl