Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oogst Turkse knoflook goed van start"

Het seizoen voor verse knoflook in Turkije is goed van start gegaan, zegt Kerem Tümen, exportmanager van Tümen Tarim. "We zijn begonnen met de oogst van onze groene knoflook, en de kwaliteit dit jaar is over het algemeen uitstekend. Door het gunstige weer en de ideale groeiomstandigheden is de knoflook gezond en sterk. De maten zijn vergelijkbaar met vorig jaar, maar de algehele kwaliteit is zelfs beter. We telen zowel paarse als witte voorjaarsknoflook, en beide variëteiten zien er dit jaar heel goed uit."

© TUMEN TARIM PAKETLEME ANT HIZ GIDA

Hoewel de vraag naar knoflook zowel nationaal als internationaal sterk is, benadrukt Tümen dat de arbeidskosten momenteel een grote uitdaging vormen. "De lokale vraag in Turkije is goed en we zien ook een sterke vraag vanuit Europa. Het vorige seizoen was succesvol en we waren tevreden met de prijzen. Er was wereldwijd veel vraag, en we hopen dat dit jaar op dezelfde manier verloopt. Onze grootste uitdaging zijn echter de arbeidskosten. Het gemiddelde loon voor een werknemer in ons teeltbedrijf ligt momenteel rond de €30 per dag, wat hoger is dan in veel andere landen. Om vooruit te komen, proberen we onze klanten te ondersteunen door te focussen op hoge servicekwaliteit, tijdige levering en altijd de versheid van ons product voorop te stellen."

© TUMEN TARIM PAKETLEME ANT HIZ GIDA

"Ons verse knoflookseizoen duurt nog 30 tot 40 dagen, tot half juni. Daarna schakelen we over op het oogsten en verwerken van droge knoflook. We hopen dat de weersomstandigheden goed blijven. Als alles goed gaat, zullen we de droge knoflook veilig van het veld oogsten, goed drogen en op de juiste manier opslaan in ons magazijn. Twee jaar geleden had de oogst te lijden onder zware regenval, wat ons voor veel uitdagingen stelde. We hopen dit jaar niet opnieuw zo'n tragedie mee te maken," besluit Tümen.

Voor meer informatie:
Kerem B. Tumen
Tumen Tarim
Tel: +90 532 593 6970
Kerem@tumen-tarim.com
www.tumen-tarim.com