De opslagperiode voor sjalotten uit het noordelijk halfrond – afkomstig uit de VS, Canada en Frankrijk – loopt op zijn einde. "Het aanbod is vergelijkbaar met wat we vorig jaar rond deze tijd in opslag hadden," zegt Ian Zimmerman van Maurice A. Auerbach.
© Maurice J. AuerbachSjalottenvelden in de Franse regio Bretagne
De oogst van 2025 vindt plaats in augustus, en het bedrijf verwacht een soepele overgang tussen het opslagseizoen en de nieuwe oogst, zonder onderbrekingen. "Het enige waar we een tekort aan hebben, zijn biologische sjalotten, omdat die minder lang en minder goed bewaard kunnen worden," zegt Zimmerman. In de VS is er een beperkte teelt van biologische sjalotten, met teeltgebieden in onder andere Californië, Oregon, Idaho en Nevada.
Consumptie van sjalotten groeit
De vraag naar sjalotten blijft groot. "Zowel biologische als conventionele sjalotten doen het goed," aldus Zimmerman. Hij ziet dat de consumptie gestaag toeneemt. "Als mensen bijvoorbeeld naar kookprogramma's kijken en zien dat sjalotten worden gebruikt, stimuleert dat de vraag ook een beetje."© Maurice J. AuerbachDoor dit alles blijven de prijzen vrijwel gelijk aan die van vorig jaar rond deze tijd en Zimmerman verwacht dat de prijzen voor de rest van de opgeslagen oogst stabiel zullen blijven.
Voor meer informatie:
Ian Zimmerman
Maurice A. Auerbach, Inc.
Tel: +1 201 807 9292
izimmerman@auerpak.com
https://www.auerpak.com/