Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjan Biesheuvel, Biesheuvel Knoflook:

"Geen topopbrengst, wel een uitzonderlijke kwaliteit nieuwe verse knoflook"

Tholen - Afgelopen zaterdag leverde Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp de allereerste verse knoflook van het seizoen aan Café Brakeboer in Medemblik. "De kop is eraf", vertelt Arjan Biesheuvel. "En gelukkig zijn we veel beter gestart dan vorig jaar, toen we zowel moesten planten als oogsten in de modder. Dit jaar hebben we weliswaar geen topopbrengst, want de groei kwam in het voorjaar door de koude nachten vrij laat op gang en nu worden we weer afgeslacht door het weer. Maar zo'n goede kwaliteit hebben we in jaren niet gehad. Ik verwacht hierdoor zeker dat er meer deuren opengaan."

© Izak Heijboer | UienNieuws.nl

De verse knoflook kwam volgens de teler ook geroepen. "De hele markt was leeg. Er kwam niets meer uit Spanje en Italië, dus wij moesten echt gaan rooien om de klanten te bedienen", vertelt Arjan, die zelf samenwerkt met een teler in de buurt van Napels. "De vraag valt me erg mee voor de tijd van het jaar. Traditiegetrouw zal er straks wel een dipje komen als de markt wat meer vol raakt, maar vooralsnog verloopt de afzet positief. We hebben dan ook wel een plusje in de prijs nodig, aangezien de kosten ook hard zijn gestegen."

Het Nederlandse areaal van verse knoflook, dat verdeeld wordt door drie grote spelers, is dit jaar nagenoeg gelijk gebleven. "Wel zien we de laatste jaren dat het Duitse areaal steeds verder uitbreidt. De Nederlandse CA-celbouwers zijn volop in Duitsland actief", vertelt Arjan.
Traditiegetrouw loopt het Hollandse knoflookseizoen door tot begin volgend jaar. Daarna wordt het seizoen opgevolgd met de Zuid-Afrikaanse knoflook in samenwerking met een lokale teler en importeur. "We krijgen zijn volledige oogst deze kant op, daar hebben we de afgelopen jaren een vaste klantenkring voor opgebouwd."

© Biesheuvel Knoflook

Ook de afzet van de verse knoflookpuree loopt volgens hem goed door. "De puree wordt een steeds groter item en we blijven ons productenassortiment van verse knoflook ontwikkelen. Zo hebben we de keten van teelt tot eindproduct in eigen hand. Die producten vermarkten we onder meer binnen de Faia-groep - een consortium waar ook Waterman Onions, Roussel Onions en Sawari Fresh deel van uitmaken - en die vinden steeds meer haar weg binnen de Europese retail."

Voor meer informatie:
Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook
Westerterpweg 35
1774 NL Slootdorp
+31 (0)227-577035
arjan@biesheuvelknoflook.nl
www.biesheuvelknoflook.nl