Op dinsdag 23 september 2025 vindt in Vlissingen het inspirerende event "Van Land naar Lunch" plaats. Boeren, koks, ondernemers en beleidsmakers komen samen om te ontdekken hoe ze via de korte keten kunnen bouwen aan een eerlijker, gezonder en duurzamer voedselsysteem.
© ZMF
Tijdens dit middagprogramma op de HZ University of Applied Sciences draait alles om verbinding en inspiratie: tussen biologische boeren en koks, tussen onderwijs en praktijk, tussen beleid en uitvoering. Met inspirerende voorbeelden uit Zeeland én Zuid-Holland, een interactieve werkvorm en natuurlijk: lokaal lekkers om te proeven.
Programma
12:00 – 12:30
Een gezonde, plantaardige lunch
12:30 - 12:40
Opening evenement
12:40 – 13:00
De samenwerking tussen Plantalia en HZ uitgelegd
13:00 – 13:30
Sara McCutcheon over biologische catering in het provinciehuis van Zuid-Holland
13:30 – 14:15
Panelgesprek tussen boer, kok en ondernemer
14:15 – 14:30
Koffiepauze met biologische hapjes
14:30 – 14:45
Inzichten vanuit de HZ opleiding Food, Business & Innovation
14:45 – 16:00
De werkvorm Van Land naar Lunch, waarin we samen de voedselketen in kaart brengen
16:00 – 16:15
Terugkoppeling; wat is er opgehaald?
16:15 – 16:30
Matchmaking tussen boer, kok en ondernemer
16:30 tot einde
Netwerkborrel met biologische hapjes
© ZMF
Of je nu biologische of natuur inclusieve boer bent, (horeca)ondernemer, student of beleidsmaker: jouw rol in de voedselketen doet ertoe. Kom meedenken, proeven en verbinden!
Datum:
Dinsdag 23 september 2025
Tijd:
12:00 – 17:00 uur (inloop met lunch vanaf 12:00)
Locatie:
HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen