
Nieuwe oogst Annabelle en Agata
"Momenteel hebben we weer nieuwe oogst Annabelle en Agata", vertelt Bart. "De Agata komt nu uit Frankrijk en is zachtkokend. De Annabelle is vastkokend en momenteel afkomstig uit Duitsland. De schil van beide aardappelen is geel van kleur. Ook zijn ze allebei geelvlezig. We werken al zo'n tien jaar met deze rassen en leveren deze in mooie dozen. Hier zijn de klanten zeer over te spreken. De nieuwe aardappelen worden speciaal in gesloten dozen verpakt, zodat ze niet groen worden. Ook zijn de dozen makkelijk stapelbaar." Naast deze twee rassen komt er bij Armando Papa's wekelijks nieuwe leveringen binnen uit verschillende landen. "Met name het zuiden van Europa zoals bepaalde delen van Frankrijk, Italië en Spanje leveren nu nieuwe vroege oogst. Ook Duitsland levert al. We zijn ook al een tijdje bezig met primeurs uit eigen land (vanaf juli). Niet grootschalig, omdat de aardappelen in het begin niet velvast zijn en dus moeilijker te bewaren."

Onderscheid
De handelaar geeft aan dat dezelfde rassen per land een verschillende smaak hebben. "Het ligt aan diverse factoren, maar met name de grond heeft invloed op de smaak van de aardappelen." Van Der Heyden vindt het belangrijk om speciale producten in het assortiment te hebben. "We willen ons onderscheiden van de rest en bieden daarom producten die een ander niet heeft. We leveren bijvoorbeeld als enige in Antwerpen de Moese Patat van Moespom. Deze zijn erg populair bij de oudere generatie. Op kwalitatief gebied willen we alleen het beste leveren. De tijd dat mensen een aardappel zien als alleen 'aardappel' is voorbij. Er zijn meer dan 300 soorten in de wereld en iedereen is op zoek naar haar eigen smaak. Opvallend is dat de jongere generatie met name interesse heeft in vastkokende aardappelen."

Voor meer informatie:
Armando Papa's / Van der Heyden BVBA
Kielsbroek 4 2020 Antwerpen
T +32 (0)3 7706444
F +32 (0)3 7070619
hermanvdh@belgacom.net