Maandelijkse hoeveelheid regen in vier dagen tijd

Het weer voor het weekend van Moederdag biedt geen fraaie vooruitzichten. Het wordt nat, nat en nog eens nat. De normale maandelijkse hoeveelheid regen valt in vier dagen. Bij een temperatuur van 13 graden is het ook nog fris voor de tijd van het jaar. Dat meldt Weerplaza. Gisteren viel er al 10 tot 20 millimeter, lokaal zelfs 40 millimeter. Vandaag valt er weer veel regen: in het zuiden 3 tot 8 millimeter, in het noorden lokaal oplopend tot 20 millimeter.

Ook vandaag en morgen krijgen we natte voeten. Weerplaza waarschuwt voor onweer en zware windstoten vanmiddag en vanavond. Al met al loopt de teller deze dagen op tot rond de 60 millimeter in de noordelijke helft van het land en 30 tot 40 millimeter in het zuiden. 'De hoeveelheid die normaal in de hele maand valt, krijgen we nu dus in vier dagen tijd', aldus weerman Michiel Severin.

Zaterdag
Een lichtpuntje aan de horizon is dat de zaterdag voor een groot deel van het land droog van start gaat. Om 12 uur regent het vrijwel overal. Het regengebied gaat samen met een matige zuidelijke wind en het is 12 tot 14 graden. In de namiddag, vanaf circa 16 uur, begint het vanuit het zuidwesten droog te worden en breekt de zon door.

Moederdag
'Zondag kun je het beste de regenradar in de gaten houden, adviseert Severin. 'De buien die gaan vallen kunnen behoorlijk pittig zijn. Onweer, hagel en windstoten tot 80 kilometer per uur gaan samen met de zwaarste buien. Tussen de buien door klaart het op en schijnt de zon geregeld'. Ook zondag wordt het slechts 13 tot 14 graden en dat is voor deze tijd van het jaar onder de maat.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven