Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

"Bloemkool en broccoli duur, wel snel meer product beschikbaar"

Tholen - Het vroege voorjaarsweer dat dit jaar zijn intrede deed heeft ervoor gezorgd dat de aanvoer van vollegrondsgroenten behoorlijk van slag is. Zo is er weinig bloemkool en broccoli beschikbaar. "Deze week is er tekort aan bloemkool, maar volgende week komt er met zekerheid veel meer aanvoer. Ook broccoli komt er langzaamaan meer", verwacht Kees van den Bosch van Freeland. Het prijsniveau van de bloemkool (80 cent per stuk) en broccoli (1,50-2 euro per kilo) was extreem hoog, maar volgens de vollegrondsgroentenhandelaar is dit een direct gevolg van de lage beschikbaarheid. "Het weer is nou niet dusdanig dat mensen veel bloemkool en broccoli gaan eten."



Volgens Kees is er een "beetje vraag" naar prei. Voor deze groente wordt een verkoopprijs van 40 cent genoteerd. De afzet van de nieuwe Nederlandse uienoogst loopt goed met een prijsniveau rond de 35 cent per kilo. Wel zijn er nog redelijk wat importuien op de markt, met name rode uien vanuit Egypte. De ijsbergsla noteert, afhankelijk van het gewicht en de kwaliteit, een prijs tussen de 2 en 3 euro. Van Chinese kool zijn er tenslotte links en rechts de nodige kwaliteitsproblemen. Wel is er volgens de handelaar voldoende product beschikbaar."



Voor meer informatie:
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel:+31 591 670570
Fax: +31 591 670579
kees@freeland.nl
www.freeland.nl