Complete AGF- keten vertegenwoordigd op voormalige machinebeurs

Macfrut voor het laatst in Cesena (Italië)

Tholen - In het Italiaanse Cesena vindt deze week van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 september de 31e editie van de Macfrut plaats. Waar in het verleden de nadruk lag op machines, varieert het aanbod exposanten inmiddels van leveranciers van teelttechnieken tot exporteurs en retailers. Vorig jaar registreerden bijna 25.000 bezoekers en standhouders zich voor deze beurs in de belangrijkste Italiaanse productieregio Emilia-Romagna.


 
De meeste standhouders zijn van Italiaanse herkomst, maar ook Chinese leveranciers en Zuid-Amerikaanse exporteurs zijn op de beurs aanwezig. Ondanks de sterkere lokale markt en de kansen op de Russische markt, geven deze exporteurs aan toch veel belang te hechten aan de export naar de Europese afnemers. Niet in de laatste plaats vanwege de betalingsonzekerheid bij de directe export naar Rusland. De aanwezige Italiaanse appelexporteurs hebben met de nodige uitdagingen te maken. Velen geven aan last te hebben van het Poolse aanbod op de Europese markt, waar op prijs niet tegen te concurreren is.
 
Locatie volgend jaar

Gesprek van de eerste beursdag was opvallend genoeg de discussie over de locatie van volgend jaar. Zeker lijkt dat de beurs uit het - lastig bereikbare - Cesena vertrekt tot ontsteltenis van de lokale exposanten. Bologna en Millaan worden genoemd als mogelijke opvolgers. Wordt ongetwijfeld vervolgd. De komende week volgen er interviews en fotoreportages van de beurs, standhouders en bezoekers.


De Nederlandse Italië-exporteurs ontbraken natuurlijk niet op de Macfrut
Boven: Sandra Bogaard (Fris-Co) in gesprek met Italiaanse relaties
Onder: Hekuran Seiti van Frankort & Koning
www.macfrut.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven