Incotec en Nunhems genomineerd voor Erasmus Innovatie Award 2014

De zaadbedrijven Incotec en Nunhems (Bayer Crop Science Vegetable Seeds) zijn samen met Triple IT en YoungCapital genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2014 van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. De prijs wordt op 18 november tijdens het congres 'De Landelijke Dag van de Sociale Innovatie' uitgereikt.

"De genomineerde bedrijven investeren niet alleen in nieuwe technologieën, maar hebben ook een passie voor innovatie, bieden ruimte voor kennisdeling binnen en tussen afdelingen, de menselijke factor neemt een belangrijke plaats in, en ze werken samen met een scala aan externe partijen", aldus Henk Volberda, professor Strategic Management & Business Policy aan Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit en leider van het jaarlijkse onderzoek.

Incotec

Incotec verbetert de kwaliteit van zaad via oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld landbouwgewassen, groentezaden, en bloemzaden. Het bedrijf wordt gekenmerkt door innovatie en internationalisatie. Zo heeft Incotec in samenwerking met de Wageningen Universiteit een middel gevonden waardoor rijstgewassen in Zuidoost Azië niet meer met gif besproeid hoeven te worden. Ook heeft het bedrijf een franchise-concept opgezet in de Braziliaanse tuinbouw. Incotec investeert niet alleen intensief in technologische innovatie, maar is ook actief met de niet-technologische kant van innovatie. Zo werkt het bedrijf samen met een scala aan externe partners, waaronder universiteiten in binnen- en buitenland. Ook wordt er onder meer door de samenstelling van het topmanagementteam en van de raad van commissarissen geborgd dat er een balans is tussen het sturen op financiële cijfers en ondernemerschap.

Nunhems (Bayer Crop Science Vegetable Seeds)

Nunhems (Bayer Crop Science Vegetable Seeds) ontwikkelt en produceert een scala aan zaden voor groentegewassen. Het bedrijf focust zich in het bijzonder op kasgewassen als tomaten, paprika's, komkommers en meloenen. Zo heeft Nunhems een tomaat ontwikkeld die niet lekt als je hem doorsnijdt en biedt het genetische oplossingen waardoor de opbrengst van tomatenzaden voor telers toeneemt. Ook heeft het bedrijf een meloen ontwikkeld die in de laatste 1,5 dag van rijping verkleurt van groen naar goudgeel zodat de teler precies weet welke meloen rijp is. Naast de investeringen in veredelingsprogramma's heeft bedrijf multidisciplinaire teams waarbij medewerkers van verschillende afdelingen bijeenkomen om gezamenlijk marktbehoeftes in kaart te brengen. Onder het motto 'je kunt niet alles zelf doen' werkt Nunhems samen met diverse universiteiten en bedrijven, waaronder universiteiten in België, Duitsland en in de Verenigde Staten.


Bron: Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven