Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energiebesparing en logistiek op Mocon 2015

Energiezuinig palletiseren met virtual reality en dynamische buffersystemen voor het verzamelen van orders zijn onderwerpen die terugkomen in het thema logistiek in de kennistheaters op Mocon 22 & 23 april a.s. Andere thema's op de beursvloer zijn voeding & agri, verpakken en zorg. De rode draad is het genereren van een kruisbestuiving tussen de verschillende sectoren. Juist door bezoekers vanuit een andere sector naar hun eigen business te laten kijken en tot verrassende inzichten te laten komen, vinden zij in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wellicht de oplossing waar ze bewust of onbewust naar zoeken.

i-Collector – the missing link

Ondanks de hoge mate van automatisering blijken orders verzamelen en groeperen in de praktijk vaak nog arbeidsintensieve processen. i-Collector Europe ontwikkelde daarvoor een oplossing ontwikkeld in de vorm van een gepatenteerd dynamisch buffersysteem. Dit systeem, dat onder de naam i-Collector op de markt wordt gebracht, heeft twee functies. Als eerste fungeert het systeem als productiebuffer met aan de ene kant het opvangen van productielijnen en aan de andere kant het uitgeven van orders. Oftewel 'Batch In' en 'Mixed Uit'. Een ontkoppeling van productie en verpakking of verzending. Als tweede fungeert het systeem als orderpicksysteem, welke breed inzetbaar is voor o.a. e-commerce en retail, waarbij het systeem de goederen naar een persoon of robot brengt. Bij deze laatste spelen ook sequencing en consolidation een belangrijke rol. Mixed palletizing ligt dan ook in het verlengde hiervan. In deze sessie vertellen Fred Bokhorst en Rob Willemse welke technische toepassingen er mogelijk zijn met de i-Collector.

Creating solutions together

In een volgende sessie gaat Paul van Veldhuizen van CSi Industries (turn-key leverancier van product handlingsystemen) in op het behalen van concurrentievoordeel met innovatieve en duurzame vormen van product handling. Een innovatie die bijvoorbeeld wordt gebruikt is virtual reality om situaties met betrekking tot palletiseren zo goed mogelijk te simuleren. Je loopt dan als het ware rond in je eigen omgeving. Bovendien wordt op deze manier het energieverbruik verlaagd en daarmee de energiekosten tot een minimum beperkt. Deze energiezuinige palletiser, genaamd Titan, wekt namelijk energie op en gebruikt die vervolgens ook zelf weer. Ook wordt de nieuwste automatische palletiseerunit, Smartpal, aangehaald, welke een zeer kleine grondoppervlakte nodig heeft om op te staan en beschikt over innovatieve features voor eenvoudige verplaatsing.

Meer informatie
Om deel te nemen aan het seminarprogramma en een bezoek te brengen aan Mocon vraag uw toegangsbewijs aan via www.easyfairs.com/mocon-nl. Voor meer informatie over Mocon kunt u terecht op de website. Volg @MOCONNL en word lid van LinkedIn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Publicatiedatum: